Zapisnik sa TLD sastanka zajednice Drupal Srbije

MacMladen's picture

Da se sadržaj ne bi nepotrebno duplirao, ovde možete da pročitate komentar i zapisnik sa sastanka Drupal zajednice koji je održan na prvom Drupal Meetup-u u Nišu 8. aprila 2017.

http://drupal.rs/vesti/zapisnik-sa-tld-sastanka-zajednice

Ukratko...

  1. Promena statuta zajednice potrebna je da bi se ustanovila tela koja će da funkcionišu kao i u svim drugim organizacijama, pre svega da se omogući i olakša donošenje odluka. Jedna od tih odluka biće i članarina u udruženju koja će da daje mogućnost odlučivanja a da obezbeđuje održivo funkcionisanje i finansiranje aktivnosti zajednice. Do sada, recimo, sajt i hosting finansirano je iz džepa pojedinaca i sve je bilo na ličnoj inicijativi.

Ako želite da vidite i komentarišete ga to možete da uradite ovde: http://j.mp/drs-statut

  1. Aktuelni sajt rađen je u Drupalu 6 i više nego oćigledno je da je zreo za osvežavanje. Tim poslom trenutno se bave Dragan Eror i subotički studio Present a rad je dostupan na Slack kanalu #sajt.

  2. Lokalizacija Drupala loše stoji iako postoji skoro polovina celog Drupala koji je preveden ali prevodi nisu odobreni. Ukazano je na to da prefekcija ne postoji i da je bolje da se što pre odobri da bi se pomerilo sa mrtve tačke a onda ako bude primedbi da se reaguje ili ne umesto da sve stoji na nekom čekanju bez pomeranja.