Det enklare sättet att göra saker på

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
You are viewing a wiki page. You are welcome to join the group and then edit it. Be bold!

Vi har nog alla i efterhand hittat betydligt lättare sätt att göra saker på, och önskat att vi gjorde på det viset från början. Detta är en wiki-sida för att samla såna erfarenheter, och förhoppningsvis spara andra onödigt arbete. (Eller så får vi åtminstone lite fåniga exempel att flina åt.)
Välkommen att fylla på med dina egna erfarenheter – och om du är en sån som hela tiden gör saker rätt från början får du gärna skriva fallgropar som du undvikit.

Denna wiki-sida är inspirerad av ett inlägg av enzipher, och diskussion om wikin sker lämpligtvis i den tråden.

Om du vill...


...göra nodtyper för evenemang/händelser: Använd CCK och Date istället för <http://drupal.org/project/event">Event. Då får du mer flexibla noder som kan samverka med fler delar av webbplatsen, och det blir lättare att porta ditt innehåll till senare versioner av Drupal.

...att användare ska kunna få e-brev när inlägg ändras: Använd Watcher istället för Organic Groups. Organic Groups är en stor och tung modul, och det finns mycket lättare sätt att skicka ut e-brev (varav Watcher bara är ett).

...bygga ett bra forum och är missnöjd med lösningen som ingår i core: Använd Advanced Forum och eventuellt lite andra moduler. Det finns några lösningar för att interagera med forum i andra system, men det leder till mycket jobb i onödan.

...ha inputfält för att lista personer: Använd CCK och multipla enradstextfält istället för taxonomier. Taxonomier skapar automatiskt listor över alla noder där personerna ingår, men du sumpar samtidigt sjukt mycket flexibilitet (plus att du använder taxonomier på helt felt sätt). Använd Views för att skapa listor istället.

...ändra texten på "spara"-knappen: Ändra den inte bara till "uppdatera", utan till "uppdatera/spara". Samma text används (tyvärr) på många olika platser, och "uppdatera" blir kryptiskt på några av dem.

...lägga till eget javaskript: Använd funktionen drupal_add_js() i template.php i ditt tema, istället för att lägga in det i css-filer.

...göra en webbenkät: Använd modulen Webform istället för att göra en nodtyp som anonyma användare får skapa. Det blir snyggare, smidigare och lättare att sammanställa resultaten.

...göra en snygg meny för besökare: Försök inte specialanpassa Navigation-menyn – det är jobbigt och det är dessutom bra att ha kvar den. Skapa istället en ny meny och aktivera dess block, samt ändra så att endast valda roller kan se Navigation-menyn.