Drupalsverige.se - möte 2010-08-18

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
nadam's picture

Igår drog vi igång arbetet igen med siten drupalsverige.se efter sommarens uppehåll. Nedan följer ett axplock över vad som diskuterades på IRC #drupal-se. Kom gärna med kommentarer!

Deltagare

tobiassjosten, nadam, Dennis Söderström, frjo, orjana, voxpelli, pontus_nilsson

Protokoll

  1. Status: Utvecklingsservern är uppe och snurrar på dev.drupalsverige.se. Drupal installerat och konfiguration av innehållstyper (cck) är påbörjad. Varje del av sajten är en egen feature som versionshanteras på github. Två features än så länge - drupalse_news och drupalse_providers (leverantörer). Alla som vill skruva eller lägga till innehåll kan registrera sig som användare, men någon med admin-rättigheter måste godkänna varje användare och tilldela admin-rollen. Fabsor, nadam, tobiassjosten och pontus_nilsson har för tillfället admin-tillgång.
    Designen som Dennis har gjort är i stort sett klar och vi har även röstat fram vilken logga vi ska ha.
    Vad som ska ingå i version 1 av sajten hittar man numera på projektsidan.

  2. Dennis kommer skapa ett tema som en child till zen_ninesixty utifrån designen.

  3. Vi identifierade ett antal views som behövs och tobiassjosten tog på sig att konfigurera upp dessa samt sätta upp Context.

  4. Konfigurationen av Drupal på utvecklingsservern har hittills gjorts från user-1-kontot, men vi beslutade att var och en ska ha egna konton istället så man kan se vem som har gjort vad.

  5. Nästa möte: 1 september kl 20:00 på IRC-kanalen #drupal-se på freenode, alltså onsdag veckan efter DrupalCon.

/Adam