Drupalsverige.se nära lansering!

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
nadam's picture

Gårdagens drupalsverige-träff gick över förväntan. Det finns fortfarande en del uppgifter och finputsning kvar, men det känns som om vi nu har kommit så långt att vi kan förvänta oss en lansering innan årsskiftet.

Hur sajten ser ut just nu kan ni se på utvecklingsserven dev.drupalsverige.se. Om ni har kommentarer eller synpunkter på innehåll eller utseende så finns det olika sätt att komma med feedback:

  1. Skriv en kommentar nedan i denna tråd
  2. Skriv en kommentar på kontaktsidan dev.drupalsverige.se/content/kontakt (kan även göras anonymnt)
  3. Var med i det fortsatta arbetet t ex genom att deltaga i IRC-mötena som nu hålls på tisdagar
  4. Uppdatera projektsidan

Sajten har en leverantörssida där svenska Drupal-leverantörer listas. Här är vi i synnerhet intresserade synpunkter från er som redan är med i listan eller vill vara med.

Vi planerar också att ha en liknande träff i Stockholm någon lördag framöver där vi knyter ihop säcken och korkar upp champagnen.

/Adam

Comments

Lysande start! Ser fram emot

frjo's picture

Lysande start! Ser fram emot att ha en svenskspråkig webb-plats att peka kunder mot.

Bra jobbat!

overtune's picture

Ser bra ut!
Då jag inte haft tid över att på något sätt bidra till arbetet (nytt jobb m.m.), så satte jag mig iallafall och testade sajten i lite olika webbläsare. Tänkte att det kunde vara ett sätt att iallafall göra något :)

Sen förstår jag att detta är ett projekt under arbete och ni säkert redan känner till en del av de problem som ännu verkar finnas.

Här är resultatet av mina (snabba) tester:

MAC (OSX 10.6.4)
Firefox 3.6.12
- Det mesta verkar fungera helt korrekt.
- Hover på menyn. Länkarna blir vitmarkerade direkt (utan någon fade-in).

Safari 5.0.2
- All verkar fungera korrekt.
- Här fade:ar menylänkarna till vitt när man för musen över.

Google Chrome 7.0.517.44
- Samma som Safari (allt korrekt och fade-in på menylänkarna).

Opera 10.63
- Menylänkarna blir röda och fade:ar till vitt vid hover.
- Sökrutan har inte vit bakgrund, vilket gör att "tooltip texten" som kommer fram när man markerar rutan syns en bit in i textrutan.

Windows XP
IE6
- Vet inte om ni tänkt stödja 6:an över huvudtaget? Men här fungerar det inte särskilt bra.

IE7
- Här fungerar saker bättre, dock några problem.
- "Tooltip"-boxen vid sökrutan ligger lite fel. Den sticker upp lite i överkant på sökrutan.
- Länkarna i footern har punkterna kvar i punktlistan.
- Rundade hörn fungerar inte. (Kanske är tänkt att enbart visa dessa för webbläsare som stödjer det via css?)
- "Leverantörer"-sidan, här får inte listan rätt bakgrundsfärg.
- Menylänkarna fade:ar inte in, blir vita direkt vid hover.

IE8
- Här fungerar det mesta korrekt.
- Rundade hörn fungerar inte.
- Menylänkarna fade:ar inte in, blir vita direkt vid hover.

Firefox 3.6.11
- Allt fungerar precis som på Mac-versionen (menylänkarna blir direkt vita vid hover, ingen fade-in).

Skärmdumpar
Opera - Här syns den röda effekten vid hover och sökrutans problem med bakgrunden.
IE6 1
IE6 2
IE7 1 - Sökrutan och länkarna i footern.
IE7 2 - Leverantörslistan

Nu är detta inte på något sätt menat som kritik, utan mer tänkt som lite buggtest och hjälp med utvecklingen. På det hela taget tycker jag sidan ser bra ut och kommer säkert bli kanon för att samla och marknadsföra Drupal i Sverige.

Btw, om man vill lägga till ett företag på leverantörslistan hur gör man då?

Tack för bra input. Det blir

pontus_nilsson's picture

Tack för bra input. Det blir en bra lista att bocka av vid nästa sprint.

Du kan använda kontaktformuläret på dev-servern för att skicka in förslag på ytterliggare leverantörer.

//Pontus Nilsson, Digitalist

Leverantörslistan

TBarregren's picture

Snygg sajt!

Som företrädare för en leverantör så har jag en synpunkter på nya leverantörslistan. Om syftet med leverantörslistan är att hjälpa besökare att hitta en leverantör så bör den innehålla mer information om leverantörerna. Precis som den gamla leverantörslistan så bör den nya informera om företagsform, antal Drupalare, kontor, om man är listad, vilka tjänster man tillhandahåller. Jag föreslår också att namnet länkar till leverantörens sida Alla Bolag.

Tack Thomas

nadam's picture

Det här diskuterades en del under mötena i våras. De flesta ansåg att den gamla listan var för omfattande/rörig och svår att hålla up-to-date, så vi beslutade att börja med något enklare.

Just nu är den kanske lite för enkel, men man ser var företagen håller till stad/län och man kan filtrera på vilka tjänster som erbjuds utveckling/design/drift/utbildning.

Man kan säga att tanken med listan är att ge en överblick. Besökaren får därefter filtrera och klicka sig vidare till respektive leverantörs webbplats för att bilda sig en djupare uppfattning och slutligen kontakta de som verkar intressantast.

Inget är dock hugget i sten, så det är möjligt att listan ser annorlunda ut vid lanseringen och den kan även ändras efter det. Alla synpunkter är välkomna. Exempel på befintliga leverantörslistor (t ex för WordPress, Joomla) vore väldigt värdefullt så vi slipper uppfinna hjulet på nytt.

Angående namnlänk så tror jag besökare förväntar sig att hamna på respektive företags webbplats snarare än hos Alla Bolag. En del leverantörer har dessutom begränsad information där eller är inte med alls.

/Adam

Adam: Att hålla listan

solipsist's picture

Adam: Att hålla listan uppdaterad låg på varje leverantörs ansvar. Det ligger liksom i vårt intresse. Det är dock inte helt orimligt att lägga till bolagsform och antal anställda på den nya listan. Man kan tänka sig flera fall då detta är till hjälp. T ex en kund på enterprise-nivå är nog hellre intresserad av att arbeta med en leverantör som är ett aktiebolag med 10+ anställda än en frilansare som har en enskild firma. Kan de filtrera fram detta snabbare – desto bättre. Att vara listad på drupal.org är en kvalitetsmärkning som också borde finnas kvar på listan.

Några utmaningar

nadam's picture

Det låter vettigt att visa vilka som är listade på drupal.org.

Med antal anställda så antar jag att du menar antal anställda Drupalare. Annars kan det bli väldigt missvisande med stora företag där ett par personer har börjat kika på Drupal.

Men det finns många gråzoner som krånglar till det. Hur erfaren ska man vara för att kalla sig Drupalare? Är man fortfarande Drupalare om man råkar ha jobbat huvudsakligen med Joomla senaste 4 månaderna? Är rena projektledare och designers Drupalare bara för att de för tillfället jobbar i ett Drupal-projekt? Kan man räkna med långvariga underkonsulter som i praktiken är som anställda? Hur säkerställer vi att alla som bidrar med information har samma definition och inte tummar på "reglerna" för att det ska se bättre ut?

Jag förstår att det ligger i leverantörers intresse att hålla listan uppdaterad, men det finns flera undantag, t ex när antalet Drupalare minskar.

Det känns som vi har att välja mellan en enkel lista som är 95% korrekt eller en omfattande/detaljerad lista som är 75% korrekt. Jag är inte säker på vilket av dessa alternativ som är bäst för besökaren.

Bolagsform är enklare att ha med, men tillför inte så mycket. Ett aktiebolag på en person har mer gemensamt med en enskild firma än med ett större aktiebolag.

Trots dessa utmaningar så anser jag att vi bör ha något sätt för enterprise-kunder att "skilja agnarna från vetet". Exakt hur det ska se ut återstår att se. Alla förslag är som sagt välkomna och jag hoppas vi kan få in synpunkter från fler leverantörer.

/Adam

Jag skulle nog tro att

overtune's picture

Jag skulle nog tro att konceptet att hålla listan så enkel som möjligt är en bra väg att gå, iallafall som en början.
Detta gör det enklare att få en överblick av listan, samt som Adam sa, den blir mer korrekt.

Jag tror blivande kunder som är intresserade av Drupal ofta har gjort lite research över marknaden och redan hittat de större Drupalföretagen som finns i Sverige. Speciellt kunder som har stora projekt på gång, dom är oftast medvetna om vilka företag som har bäst resurser.

Däremot finns en annan kategori kunder som kanske bara vill ha en enkel webbsida och har en ytterst stram budget. För dessa kan oftast pris, samt Drupalföretagets geografiska plats vara av mer intresse. Är det kunder som inte har så bra koll vill dom kanske gärna hitta ett lokalt företag att jobba med.

Sen tror jag att Drupalföretagens webbsidor även kan tala för sig själva. Via länkarna i listan kan kunderna se leverantörernas webbsidor och förhoppningsvis portfolio, och där skapa sig en egen uppfattning av vad företaget kan leverera.
Är en kund ute efter att skapa t.ex. en iphone-app, med Drupal som backend, så är dom nog mer intresserade över vilka företag som även jobbat med iphone, än vilka företag som har flest anställda.

Sen finns ju all möjlighet att jobba vidare och utveckla listan längre fram, när vi ser hur mycket företag det blir på den.

Tycker nog att man ska hålla

voxpelli's picture

Tycker nog att man ska hålla listan relativt enkel. Visst kan man lista massa nummer och så, men det går alltid att misstolka på en eller annan vänster. De större drupalföretagen i Sverige har ju alla lite olika fokus och relation till Drupal och att då endast koncentrera sig på siffror och annan ensidig fakta för att särskilja mellan dem känns lite stelt.

Hellre att man isåfall skapar någon form av pitchmöjlighet där var och en får möjlighet att lyfta fram sina styrkor. Om t.ex. NodeOne vill lyfta fram sin stora mängd drupalkodare så kan de då göra det och om andra, såsom vi på Good Old, hellre vill lyfta fram andra aspekter som vi lägger större vikt vid så kan vi göra det. Subjektivt och sjysst :)

Jag instämmer

tobiassjosten's picture

Jag instämmer med Pelle. De attribut som finns listade nu, verksamhetsområden, känns tillräckligt godtyckliga och jag ser ingen nytta för användaren att lägga till ytterligare klutter. Syftet att ge en överskådlig bild över Sveriges leverantörer uppfylls, i min mening, väl med den nuvarande formen. En karta hade ju varit ett trevligt tillägg men det sköt vi på till andra iterationen.

Möjlighet att pitcha sig själv är bra men det kan vi kanske överlåta till våra egna webbplatser?

Jag förstår Adams resonemang

solipsist's picture

Jag förstår Adams resonemang och det är kanske inte alltid helt pålitligt att lista antal drupalninjor, men det är trots det bättre än ingenting. Det är också skillnad på ett aktiebolag och en enskild firma då ett aktiebolag kräver kapital om 50 000 kr och är därmed ett mått på seriösitet, oavsett antalet anställda. Därför bör bolagsformen finnas med.

Den mån företaget bidrar till Drupal är också en högst relevant faktor och därför finns det inga skäl att inte lista om företaget finns med på drupal.orgs lista. Det gynnar ju Drupal Sverige i största mån om landets drupalföretag får en morot att bidra ännu mer.

Jag gillar idéen att varje företag har en egen sida med en presentation. Det skulle skapa möjlighet att profilera sig bättre.

Personligen tycker jag att

nadam's picture

Personligen tycker jag att enskild firma är mer seriöst än aktiebolag när det gäller enmansföretag, eftersom man då har 100% personligt ansvar. Har dock aldrig stött på någon uppdragsgivare som har föredragit det ena eller andra. Däremot är det mer osäkert att anlita enmansföretag i allmänhet eftersom projektet då har en "single point of failure" vid sjukdom/dödsfall. Storleken på företaget är alltså betydligt mer relevant än företagsformen. Kanske en kompromiss kan vara att lägga in ett filter för att sortera bort enmansföretag eller bara lägga in en asterisk som noterar dessa.

Håller helt med om listningen på drupal.org. Ser gärna att någon lägger till det som en egen kolumn i tabellen där det visas en druplicon som länkar till företagets sida på drupal.org. Om någon är emot det så vill jag gärna höra bra argument.

Separata företagssidor tror jag inte på. Sådan information hör hemma på företagens egna webbplatser (eller på drupal.org, Alla Bolag etc). Ju fler ställen informationen finns på desto glesare kommer uppdateringarna. Däremot kan jag tänka mig en fritext-kolumn i leverantörstabellen där företaget beskrivs med en rad eller två.

/Adam

Som flera varit inne på så

SpiffBB's picture

Som flera varit inne på så kan saker som antal anställde med mera vara svårmätt och svårt att hålla uppdaterat. Därför kunde man kanske tänka sig:
- Att på DS så listas ALLA företag som håller på med Drupal - förutsatt att de inte sagt att de inte vill varta med på listan - men med väldigt lite information (alltså så som det är idag plus information om de finns på drupal.org)
- Att varje enskild företag har en möjlighet att skriva sin egen presentation om sig själva där de kan nämna inriktning, storlek, bolagsform referenser etc.

Tanken är alltså att man har en klar uppdelning där DS "centralt" listar lite basfakta om leverantörer och sen låter man de leverantörer som vill fylla på med mer men att man är TYDLIG med att det då är leverantörernas egna ord.

Skulle någon tvärtom kunna

voxpelli's picture

Skulle någon tvärtom kunna förklara varför listningen på Drupal.org ska vara med?

Gamla listan beskriver det som:

Företaget har bidragit till Drupalgemenskapen i sådan omfattning att det har kvalificerat sig för att listas på drupal.org som leverantör av Drupaltjänster och har dessutom lyckats få någon att ta sig tid att lägga in dom på denna lista.

Drupal services i sig självt beskriver det som:

This section is a directory of some of the individuals and organizations providing Drupal-related services

Varför ska en lista vara beroende av en annan lista? Som du själv skriver så ju fler ställen information finns på desto glesare kommer uppdateringarna - varför då tvinga svenska företag att gå igenom processen att bli listade på en internationell lista och hålla den listningen uppdaterad när det enda de egentligen vill är att vara listade på den svenska listan?

Någon indikation på om företaget bidrar tillbaka till communityt är väl bra - men det kan ju göras på många andra vis. Exempelvis skulle väl Svenska modullistan (http://groups.drupal.org/node/19359) kunna flyttas till drupalsverige.se och korslänkas med företagen? Det skulle visa på vad företagen faktiskt gjort och vara bra mycket bättre uppdaterad än vad http://drupal.org/drupal-services är.

Ett företag blir inte listat

solipsist's picture

Ett företag blir inte listat på drupal.org såvida du inte gjort ett konkret, konsekvent och bestående bidrag. Har man väl kommit med tas man inte bort. Jag tycker inte det skall vara ett krav att man finns på drupal.org för att man skall listas på drupalsverige.se, men det skall synas om man kvalificerat sig in på drupal.org eftersom det är en kvalitetsmärkning.

Bra skrivet Pelle

nadam's picture

Jag köper det rakt av.

Som Drupal Services ser ut idag så speglar den inte nödvändigtvis vilka svenska leverantörer som bidrar mest till communityt. Det är bättre att vi bygger upp något eget än att hänvisa till en internationell lista som både är inkomplett och delvis out-of-date. Huvudsaken är att det på något sätt syns vilka leverantörer som ger mycket tillbaka till communityt.

/Adam

Listan på drupal.org är en

solipsist's picture

Listan på drupal.org är en objektiv kvalitetsmärkning. Att upprätta en motsvarande lista för endast svenska drupalföretag är både svårt och tidsödande och långt ifrån realistiskt. Det kommer alltid finnas misstankar om jäv. Det är alltså inte en fråga om det på drupalsverige.se skall synas om ett visst företag kvalificerat sig till drupal.org – det är en självklarhet. Inte minst för att skapa ett tydligt incitament för svenska företag att även bidra internationellt till core och contrib. Svenska företag som bedömer att de kvalificerar sig till listan på d.o kan ansöka om att komma med.

Nja

nadam's picture

Jag menade inte att vi ska göra en egen lista i stil med Drupal Services. Jag syftade på det som Pelle skrev om att exempelvis integrera svenska modullistan. Det kommer säkert komma fler bra förslag.

Det är alltså inte en fråga om det på drupalsverige.se skall synas om ett visst företag kvalificerat sig till drupal.org – det är en självklarhet.

Nja, så länge det bara är NodeOne som vill ha med det, så är det snarare en självklarhet att det inte ska med. Åtminstone inte i version 1 av sajten.

Pelle kom med många bra argument, som ingen har kommit med motargument till ännu.

Om Drupal Services hade varit en ren kvalitetsmärkning och t ex hetat Drupal Certified Service Providers med direktlänkar till leverantörernas webbplatser och någon fancy druplicon som bara listade får använda, då hade det varit mer givet att ha det med i svenska leverantörslistan.

Jag tror problemet är att Drupal Services inte är en ren kvalitetsmärkning. Huvudsyftet med Drupal Services, som jag ser det, är att ge leverantörer ett sätt att marknadsföra sig internationellt. Många svenska företag är uppenbarligen inte intresserade av det. Vi har haft listningen med på den gamla leverantörslistan i över två år. Ändå är det bara 5 leverantörer (av 41) som är listade idag.

På drupalsverige.se så vill vi väl inte få våra besökare att tro att dessa 5 på något sätt är bättre leverantörer än de som valt att stå utanför den internationella listningen? Det vore både orättvist och missvisande.

/Adam

Jag bemötte Pelles argument

solipsist's picture

Jag bemötte Pelles argument men här kommer mitt svar igen:

Varför ska en lista vara beroende av en annan lista?

Jag föreslår inte beroende utan endast att det är tydligt att företaget i fråga även finns listat på drupal.org.

Som du själv skriver så ju fler ställen information finns på desto glesare kommer uppdateringarna - varför då tvinga svenska företag att gå igenom processen att bli listade på en internationell lista och hålla den listningen uppdaterad när det enda de egentligen vill är att vara listade på den svenska listan?

Listning på drupal.org är permanent och kräver därför ingen löpande uppdatering.

Någon indikation på om företaget bidrar tillbaka till communityt är väl bra - men det kan ju göras på många andra vis. Exempelvis skulle väl Svenska modullistan (http://groups.drupal.org/node/19359) kunna flyttas till drupalsverige.se och korslänkas med företagen?

Det är en bra idé! Jag tycker inte dessa utesluter varandra på något vis.

Det skulle visa på vad företagen faktiskt gjort och vara bra mycket bättre uppdaterad än vad http://drupal.org/drupal-services är.

Man kommer inte med på "Drupal Services"-listan utan att faktiskt haft ett konsekvent engagemang och gjort stora bidrag. Det gäller mer än bara contrib-moduler utan även bidrag i form av core-patchar, översättningar, support, arrangera camps och konferenser samt öka kunskapen om Drupal.

Om Drupal Services hade varit en ren kvalitetsmärkning och t ex hetat Drupal Certified Service Providers med direktlänkar till leverantörernas webbplatser och någon fancy druplicon som bara listade får använda, då hade det varit mer givet att ha det med i svenska leverantörslistan.

Jag tror problemet är att Drupal Services inte är en ren kvalitetsmärkning.

Det jag inte tror alla förstått är att listan, som beskrivs helt korrekt som "This section is a directory of some of the individuals and organizations providing Drupal-related services", inte är öppen för vem som helst. Adams påstående ovan är alltså fel. Det är faktiskt en riktig kvalitetsmärkning och ens bidrag utvärderas ganska grundligt innan man läggs till. Det är också en kvalitetsmärkning av bidrag till Drupal av en mycket bättre form än vad vi kan åstadkomma enbart inom Sverige.

Om ni läser vidare på sidan hittar ni:

"Note: We only list individuals and companies that have contributed to Drupal. Contributions to Drupal can take many forms, and the goal of this section is to highlight companies or contractors with a track record of working within the community."

Huvudsyftet med Drupal Services, som jag ser det, är att ge leverantörer ett sätt att marknadsföra sig internationellt. Många svenska företag är uppenbarligen inte intresserade av det. Vi har haft listningen med på den gamla leverantörslistan i över två år. Ändå är det bara 5 leverantörer (av 41) som är listade idag.

Det beror på flera saker:

  • att enbart dessa fem bidragit tillräckligt mycket för att kvalificera sig,
  • och tagit sig tid att ansöka om att bli listad,
  • eller haft intresse för det.

Dessa fem har bidragit till Drupal i tillräcklig mån för att komma med:

  • Adaptivethemes
  • Fredrik Jonsson
  • Kodamera AB
  • NodeOne
  • SthlmConnection

Alla är leverantörer som vi alla känner och som gjort många betydande bidrag.

På drupalsverige.se så vill vi väl inte få våra besökare att tro att dessa 5 på något sätt är bättre leverantörer än de som valt att stå utanför den internationella listningen? Det vore både orättvist och missvisande.

Jag påstår inte att dessa fem är bättre men jag är av åsikten att det är en viktig skillnad på en leverantör som gjort stora bidrag och visat stort engagemang än en som bara använder Drupal som en slutprodukt. Vissa kunder som letar leverantör är sannolikt intresserade av se vilka som kvalificerat sig och bidragit aktivt eftersom det är en faktor i valet.

Det är därför självklart att en webbplats vars syfte är att stödja Drupal och uppmuntra till engagemang skall tillhandahålla sådan här information. Det innebär ytterligare incitament för andra svenska leverantörer att bidra mer vilket verkligen ligger i vårt gemensamma intresse.

Nja, så länge det bara är NodeOne som vill ha med det, så är det snarare en självklarhet att det inte ska med. Åtminstone inte i version 1 av sajten.

Utveckla ditt resonemang. Jag vill gärna höra sakliga argument varför NodeOnes, KodaMeras, Fredriks och SthlmConnections bidrag till gemenskapen inte skall uppmärksammas? Du implicerar att jag endast talar i egen sak men anledningen till att jag argumenterar för detta är för att jag vill att fler faktiskt ska ta och engagera sig. Det är beklagligt att endast fem faktiskt gjort tillräckligt för att komma med! Vi behöver skapa mer incitament för att bidrag för att säkra det långsiktiga engagemanget.

Jag välkomnar att fler deltar i denna diskussion. Jag tycker varken jag eller Adam på något sätt kan anses talesmän för övriga.

Det är inte någon som

tobiassjosten's picture

Det är inte någon som motsätter sig att engagemang och bidrag till communityt är viktigt att belysa och belöna. Däremot förstår jag inte riktigt vikten som du lägger på att vara listad på den internationella leverantörslistan. Det är en korrelation men absolut inte ett uteslutande samband.

Det är beklagligt att endast fem faktiskt gjort tillräckligt för att komma med!

Tråkigt inställning kan jag tycka, när många som inte är "listade" ändå löpande har bidragit i flera år med moduler, patchar och support.

Vad är egentligen viktigt för vår lista? Är det, som Jakob skriver, att de som bidrar till gemenskapen lyfts upp och ges incitament för långsiktigt engagemang? I så fall bör vi belysa just det - deras bidrag. Däremot bör vi inte ekludera alla de som verkligen bidrar men inte nödvändigtvis också ansöker om listning på någon annan lista, för det är inte relevant.

Förtydliganden

nadam's picture

Den här diskussionen leder ingen vart, men det är några missförstånd jag vill reda ut innan jag lämnar diskussionen i alla fall.

Jag tvivlar inte på att de 5 listade har bidragit till gemenskapen och det får gärna uppmärksammas. Det finns dock leverantörer som har valt att stå utanför listan (av olika skäl) och deras bidrag till gemenskapen är inte mindre värda för det. Frågan är om leverantörslistan är rätt ställe att uppmärksamma bidragen. Syftet med leverantörslistan är inte att få fler att bidra till gemenskapen. Syftet är att ge besökaren information om vilka leverantörer som finns i olika delar av Sverige och visa en sammanfattning av vad de erbjuder för tjänster. Jag håller med om att det kan vara relevant för besökaren att se vilka som har bidragit till gemenskapen, men det känns inte ok om det framställs som att det bara är 5 av leverantörerna som har gjort betydande bidrag och då samtidigt klumpa ihop alla de andra som "mindre bidragande".

Det jag inte tror alla förstått är att listan, som beskrivs helt korrekt som "This section is a directory of some of the individuals and organizations providing Drupal-related services", inte är öppen för vem som helst. Adams påstående ovan är alltså fel.

Tro mig, alla vet vid det här laget att det inte handlar om en öppen lista. Det jag menade var att listan inte är framtagen som en "ren kvalitetsmärkning". Alltså att syftet med listan inte bara är att lista de som har bidragit mest till gemenskapen, utan också att ge dessa företag en plats att presentera sin verksamhet för en internationell publik. Alla som är med på listan har bidragit, men det finns massor med personer och företag utanför listan som också har gjort betydande bidrag.

Listning på drupal.org är permanent och kräver därför ingen löpande uppdatering.

Sant, men ingen vill ju att det ligger gammal leverantörsinformation på Drupal Services. Har man lagt upp information om sitt företag så bör man förstås uppdatera den både för sin egen skull och för drupal.orgs besökares skull.

Utveckla ditt resonemang. Jag vill gärna höra sakliga argument varför NodeOnes, KodaMeras, Fredriks och SthlmConnections bidrag till gemenskapen inte skall uppmärksammas?

Som sagt, det bör uppmärksammas, men om det görs i leverantörslistan så blir det på bekostnad av leverantörer som Good Old, Kollegorna etc. Vad mitt resonemang gick ut på var att om en leverantör kommer med ett förslag till drupalsverige.se och flera andra leverantörer är emot det förslaget, så kan man inte längre se det som självklart att förslaget ska godtas. Tvärt om så bör man avvakta och istället leta alternativa lösningar.

/Adam

Håller med

TBarregren's picture

Jag håller med @nadam. Det finns massor företag och individer som bidrar mycket till Drupal utan att finnas listad på drupal.org. Så det är ganska ointressant om ett företag är listad där eller ej, och inget som jag personligen, eller som represetant för NodeOne, anser viktigt. Så jag föreslår vi släpper dennan diskussion och fokuserar på viktigare saker, som t.ex. att få ut sidan. :-)

Sajtgalleri

overtune's picture

Hej igen!

Glömde en synpunkt jag hade ang designen på Sajtgalleriet. Jag gillar inte riktigt att det blir olika höjd på inläggen som står på samma rad.
Tror översikten skulle bli bättre om inläggen på en rad alltid linjerar i botten.
Sen gillar jag inte heller att texten där ibland flyter ner under bilden (t.ex. inlägget om drupal.org). Bättre att hålla kolumnen och låta den få en fast bredd.

Men det är mina åsikter...

Håller med

nadam's picture

Vi bör åtgärda detta. Jag tror också att det kan vara bra att begränsa mängden text för att på så sätt få ett mer enhetligt intryck. Om man vill ha större textmängd så skulle det kunna auto-expandera eller visas på en separat sida via "Läs mer..."-länk.

/nadam

Håller med föregående talare

AdamEvertsson's picture

overtune har en bra synpunkt där, låter skönt att nadam tar med sig det i den vidare utvecklingen.

Mitt förslag angående Sajtgalleriet är att man ska kunna filtrera på svenska och utländska sajter. Hade varit intressant att se vilka svenska företag som bygger upp sina sidor medelst Drupal.

I övrigt tycker jag det ser riktigt fräscht och fint ut, gôtt jobbat allihopa.

/AE




✄-----------------------------------------------------
Adam Evertsson - Came for the code, stayed for the community!

Gemensam offertförfrågan?

acke's picture

En idé på leverantörslistan vore en gemensam offertförfrågan som då går ut till alla drupalbyråer. Dvs. ett formulär med inmatningsfält för sådant som är av intresse för att kunna lämna en offert, t ex. vad ska göras, budget, etc.

Det kanske blir lite jobbigt för oss leverantörer att det bara rasar in offertförfrågningar men det är en bra nyttotjänst för eventuella blivande drupaluppdragsgivare.

--
Happiness - www.happiness.se

"Ett problem" som kan uppstå

pontus_nilsson's picture

"Ett problem" som kan uppstå är kanske att företaget kort efter skickat in offertförfrågan blir kontaktade av 30 företag som vill ha mer information om specen för att kunna lämna bättre offert.

//Pontus Nilsson, Digitalist

Gillar idén

nadam's picture

Att skicka offert till alla kanske är lite överdrivet, men någon variant där man väljer ut en delmängd att skicka till skulle kunna vara intressant.

Man kan också tänka sig en tjänst där leverantörer kan efterfråga hjälp av varandra, förmedla uppdrag etc.

/Adam

Paypal för Drupalsverige.se?

gdip's picture

Jag är villig att stötta med sekiner. Jag bestämde mig för att (då var) Drupal 4.7 var den rätta vägen och jag har hittills inte ångrat mig :-) Nu är det "Payback time"!

Trevligt att höra

nadam's picture

Vi är inte redo att ta emot donationer ännu vad jag vet. Känns som vi inte förtjänar det heller förrän sajten är up-and-running :-)

Om du vill stötta Drupal generellt så är det möjligt via Drupal Association. För Drupal Sverige så är det alltid välkommet att arrangera eller sponsra olika event.

/Adam