NodeOne om Drupal: introduktion till Administration Menu

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
Itangalo's picture

Nu är säsongens förmodligen sista screencast för min del inspelad och publicerad! Det blev en kort visning av Administration Menu – ett snabbt och smidigt verktyg för att lättare kunna navigera runt i Drupal. Även du som redan har använt admin_menu ett tag kan ha glädje av screencasten; det finns nämligen lite dolda funktioner som är lätta att missa.

http://nodeone.se/blogg/nodeone-om-drupal-introduktion-till-administrati...

Trevlig sommar!

//Johan Falk, NodeOne

PS: Detta är nog nytt rekord i korthet för mig – hela screencasten gick på drygt fyra minuter. Inte illa!
**
Vill du lära dig mer om Drupal? Kolla in samlingen av tips och guider!
Har du en fråga om Drupal? Missa inte FAQ-sidan på forumet!
Första svenska boken om Drupal! Börja med Drupal – smart webbpublicering med open source
Kolla in NodeOnes Drupalkurs i Panels och Views 13–15 september!

Comments

Det skulle vara intressant

FreddieK's picture

Det skulle vara intressant att höra andras tankar om AM kontra andra moduler med närliggande funktionalitet som Simplemenu och Admin - vilka styrkor och svagheter har de olika modulerna?

Jag använder inte Administration Menu mycket längre just pga. strulet med att lägga till nya menyval (vilket diskuteras i den här tråden). Kan du förklara hur du går till väga för att lägga till egna alternativ, för jag har inte fått det att fungera.

Lite kommentarer

Itangalo's picture

-1-
Jag gillar Administration Menu mer än Admin, främst för att den låter mig nå massa olika sidor utan att behöva göra klick och sidladdningar. Det är skönt att kunna nå inställningarna för ett speciellt fält i en speciell nodtyp utan att behöva gå genom åtminstone tre sidladdningar.

Administration Menu är kanske mindre lyckat för kunder/slutanvändare, och där kan jag tänka mig att Admin är ett bättre val. Du kan lägga in de block du vill i menyn, och du får ett gränssnitt som är mer inriktat på att vara snyggt än att ta lite plats och kräva få sidladdningar.

Simple Menu har jag inte använt, men verkar vara ett rimligt alternativ till Administration Menu om man gillar den menystilen. Det känns dock mer som en slutanvändargrej än ett verktyg under utveckling.

-2-
Efter lite undersökningar drog jag slutsatsen att Administration Menu endast bryr sig om sökvägen till sidor, och inte ett dugg hur sidor är placerade i de menyer man kan sköta för hand. (På drupalesiska skulle jag säga att det handlar om hook_menu snarare än menu.module.) Det är lite dåligt att det inte är tydligare dokumenterat att det är så den funkar.
Att de manuellt styrda menyerna inte har med Administration Menu att göra märks rätt tydligt om man stänger av core-modulen Menu – Administration Menu fortsätter att fungera som vanligt ändå.

Hej!
//Johan Falk, NodeOne
**
Vill du lära dig mer om Drupal? Kolla in samlingen av tips och guider!
Har du en fråga om Drupal? Missa inte FAQ-sidan på forumet!
Första svenska boken om Drupal! Börja med Drupal – smart webbpublicering med open source
Kolla in NodeOnes Drupalkurs i Panels och Views 13–15 september!

Sweden

Group notifications

This group offers an RSS feed. Or subscribe to these personalized, sitewide feeds:

Hot content this week