Länkar och info installations-profil sessionen

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
tsvenson's picture

Kul att vi dubblerade antalet deltagare på Geek Meet igår. Var grymt kul och väldigt lärorikt att nörda ner oss i Drupal. Här kommer länkar till en hel del av det jag tog upp i min session om Drupal Installations-profiler.

Sitebase

Den profil jag jobbar lite på, Sitebase, hittar ni på https://drupal.org/sandbox/DrupalMill/2044339. Det är som sagt en sandbox och det innebär bl.a. att det inte finns några release-arkiv att ladda ner.

Kolla under tabben Version control för instruktioner om hur du klonar projektet via git.

Har du inte möjlighet att klona med git, kan du gå till http://drupalcode.org/sandbox/DrupalMill/2044339.git och ladda ner en snapshot. Blir visserligen ett kryptiskt fil- och folder-namn, men det är bara att ändra när du väl packat upp det lokalt.

Kolla gärna i issue-kön för projektet, där finns ett antal 'feature requests' som hintar om planerad funktionalitet.

Självklar är du som kod-utvecklare välkommen att hjälpa till med profilen, bara att kommentera issue:na som intresserar dig så sätter vi igång. Vore ju en riktig höjdare om vi i Göteborg tillsammans kan fixa en riktigt grym och expanderbar installations-profil.

Resurser för profil-utveckling

På sidan https://drupal.org/developing/distributions hittar du en hel massa info om hur installations-profiler och hur dom kodas.

https://drupal.org/project/distributions?solrsort=iss_project_release_us... hittar du listan över alla distributioner som ligger på d.o. Använd Filter by compatibility för att välja vilken Drupal major du vill ha.

Features

Sen kom vi ju in lite på Features-modulen också och den är en ju inte så tokig. Den finns på https://drupal.org/project/features logiskt nog.

Rekommenderat är att även installera http://drupal.org/project/strongarm så att du kan exportera från variable-tabellen också. Glöm inte heller http://drupal.org/project/diff som är mycket trevlig inte bara för Features. Jo, skall testa lite mer och se om jag kan återskapa buggen vi upptäckte med Diff...

Kan även rekommendera att kolla in http://drupal.org/project/features_override. Framförallt för er som vill kunna återanvända features mellan olika sajter på ett kontrollerat sätt.

Trello för projekt-styrning

Sen kom vi ju i slutet in på lite projekt-hantering också och det var många som kör med Trello. Jag gillar skarpt plattformen, framförallt då dom jobbar stenhårt med att skapa bästa möjliga UX.

Om du inte redan har konto så får du gärna använda min rekomenderings-länk - https://trello.com/tsvenson/recommend så får jag en lite guldstjärna eller nått.

Ett tips är att logga in med ditt Google-konto. Detta då det gör det mycket smidigt att länka Google Drive dokument till Trello-korten.

En mycket bra artikel om hur CivicActions använder Trello i sin utveckling av Drupal-projekt hittar du här: http://www.civicactions.com/blog/2012/oct/10/five_tips_for_using_trello_.... De tipsen har jag till stor del använt som modell för mina egna behov.

Tills sist vill jag bara tacka er som kom och visade intresse för det jag pratade om. Var som sagt otroligt givande för mig.

Skall bli kul att höra Adam ta 'bladet' från munnen om två veckor ;)

Göteborg

Group organizers

Group categories

Group notifications

This group offers an RSS feed. Or subscribe to these personalized, sitewide feeds: