Snabba upp Drupal

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
Vikom's picture

Hej,
Jag och en kamrat har hållt på med vårt första Drupal projekt ett tag och har nu släppt en betaversion. Speciellt på kvällarna går det ganska segt och vi har hört att det går väldigt segt för vissa. Jag misstänker att en bov i det hela kan vara panels där vi använder oss av en icke stabil alpha-version (har däremot bara panels på startsidan). Någon som har erfarenhet kring användning av panels, alpha moduler eller upplevt liknande? Vi skulle också gärna ha tips på åtgärder man kan vidta för att få Drupal att köras snabbare. Vi har satt igång css och java komprimeringsfunktionerna.

Vi är också tacksamma för all annan feedback och tips för att utveckla sajten.

Webbplatsen heter Otid.se och hittas just på http://www.otid.se

Mvh
/Viktor

Comments

en liten detalj...

martinshield's picture

Tyvärr har jag inte några bra råd kring att snabba upp er site men en sak störde mig direkt och det var menyn. Er hover funktion på topmenyn får man första gången vänta på, detta löses enkelt med "css sprite", googla på det.

Annars ser det väldigt bra ut!

/M

MARTIN SKÖLD
Web developer
073 - 50 66 521
www.twitter.com/martinskld
www.facebook.com/martin.skold
se.linkedin.com/in/martinskold

WILSON CREATIVE
Bredbandet 1
392 30 Kalmar
http://www.wilsoncreative.se
0480 - 36 37 70

Installera PHP APC ifall ni

frjo's picture

Installera PHP APC ifall ni inte redan har gjort det, cachar PHP vilket ger stor effekt.

Installera Yslow för Firefox och följ råden där.

https://addons.mozilla.org/sv-SE/firefox/addon/5369

237.1K för 25 st CSS bilder låter mycket, bör gå att optimera bättre. CSS spirits som wilson tipsade om gör mycket också.

Lägg till mod_expires i Apache så webb-läsarna får klart för mig att css-filer etc inte behöver laddas ned på nytt hela tiden. Drupal har färdig konfiguration för detta i sin htaccess-fil.

Panels...

fabsor's picture

Panels genererar en massa queries om ni inte cachar den på något vis. Till att börja med finns en simpel cache inbyggt i panels, ta er en titt på den.

Det finns även en modul som heter pressflow preempt panels som ger bättre cachning. Dessvärre är den enbart för drupal 5 och fungerar inte för inloggade användare.

Överväg om ni kan undvika panels helt och istället bygga in allt i temat. Panels ger mycket bra flexibilitet men äter prestanda. Se även tidigare diskussion kring detta här på drupalsweden.

Om ni vill analysera vad som kan tänkas ta lång tid så rekommenderar jag att ni analyserar sidan med modulen devel, där kan ni bland annat se vilka queries som tar lång tid. Observera att den här modulen helst inte ska köras på en livesite!

//Fabian Sörqvist

Stort tack för svaren. Ska

Vikom's picture

Stort tack för svaren. Ska direkt börja kolla på grejerna, flera grejer jag inte kände till.
Och får nog bli så att vi jobbar bort panels från sidan under helgen.
Tack
/Viktor

Snyggt!

Itangalo's picture

Jag vet inget om hur man snabbar upp Panels, men tänkte även jag säga att sajten var snygg. Visst är det Zen jag ser i botten, eller? Snyggt gjort!
//Johan Falk, Solna

Tack!

Vikom's picture

Panels är bortplockat och det blev mycket bättre så. Och visst är det Zen i botten :-)

Viktor Miranda | NodeOne