Drupal Türkiye Pazar Buluşması - Mart 2013

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
Sahin's picture
Start: 
2013-03-17 14:00 Europe/Istanbul
Organizers: 
Event type: 
User group meeting

Yer: Nemedya, İstiklal Caddesi Balo Sokak No: 33 Kat: 2 34435 Beyoğlu İstanbul - 0 212 243 93 00 - nemedya.com
Sanal katılım adresi: Google+ Hangout, Big Blue Botton (?), Radyo Drupal (?)

Önceki toplantı: 2013 Şubat Buluşması | Sonraki toplantı: 2013 Nisan Buluşması

Hazırlıklar: Toplantı düzenleyicilerinin çağrısına mekan, sunum ve gündem önerileri gelmedi, mevcutlarla toplantıya geçildi.

Gündem
* Kısa tanışma.
* Sunumlar: Almanya'dan misafir olarak katılan Leon daha çok sunucu tarafında çalıştığını belirterek her biri 10-15 dakikalık, iyi hazırlanmış iki sunum yaptı. İlkinde Aegir+Drush ile 5-10 saniyede iki site kuruverdi. İkincisinde performans arttırmak için genelde gözetilmesi gerekenleri ve özelde sunucu tarafında yapılanmayı özetledi. Keşke kaydedip yayınlasaydık.
* Geçmiş toplantı kararlarının takibi, değerlendirilmesi
- Sanal toplantı ortamımız BBB (Big Blue Button) Sertaç'ın çabalarıyla büyük ölçüde hazır olduğu halde maalesef kullanamadık. Bir kez daha, bu tür araçları son dakikada yayına yetiştirmeden önce tüm hazırlıklarını bitirip test ettikten sonra kullanmak gerektiğini gördük.
- "Yeni başlayanlar için Drupal'la web sitesi kurulumu" kitabında pek bir gelişme yoktu. Kitabın bir "İçindekiler" taslağı hazırlanmadan kimsenin katkıda bulunamayacağı görüldü.
- Türkçe Drupal Profili (tr_kurulum projesi) proje sayfası incelendi, indirme bağlantısının eksikliği dile getirildi, toplantı içinde eklendi. Projeye yönelik eleştiri, öneri ve geliştirme işleri için proje sayfasının daha etkin kullanılması vurgulandı
- Moderatörlü g.d.o sayfalarının durumu incelendi, ayrıntıları zihin haritasındaki öneriler tartışılıp kararlaştırıldı.
- Murat katılamadığı için, esas olarak onun ısrarıyla gündeme gelmiş olan DrupalCamp İstanbul projesi pek konuşulamadı. Proje için açılmış grup henüz g.d.o yöneticileri tarafından resmileştirilmese de, gruba üye olmak ve tartışma açmak mümkün, ilgilenenlerin katılımı bekleniyor.
- En azından D7 çekirdeğinin çevirisini tamamlamak üzere bir sprint düzenlemeyi kararlaştırdık. Kullanıcılar yeni seçenek ekleyemedikleri için g.d.o'daki "poll" yapısı pek uygun değil ama en azından genel eğilimi görebilmek için anket/tartışma açtık, topluluğun oy kullanarak ve yorumlayarak katılımını bekliyoruz.
* Topluluk adına Twitter'da bir hesap açmaya, bu işi Facebook'da çok iyi üstlenen Alper'i tayin ettik, o da hemen Drupal Türkiye / DrupalTr hesabını açtı. Bu konu açılmışken, alan adı tescili, kurumsal ilişkiler vb. alanlarda topluluğun nasıl temsil edileceği, kişisel değil "tüzel kişilik" olarak temsilinin nasıl olabileceği gibi konular tekrar gündeme geldi, dernek kurmak dahil bazı seçenekler üzerine sohbet edildi, yeterli mutabakat ve heyecan gözlenmedi.

Özet ve Kararlar
Zihin haritası:

Comments

Görüntü kaydı

Sahin's picture

Toplantının hangout oturumu Alper tarafından kaydedilip youtube'a kondu: http://www.youtube.com/watch?v=zduusJoV_i8

Yola devam

pembeci's picture

Notifications ayarlarımı değiştireyim dedim hiç e-posta gelmez oldu gruptan. Şahin gerçi sağolsun haber vermişti ama Pazar günü ailesel etkinlikler (bu adda bittiii şimdi yeni adda) gündeme alınınca katılamadım. Video süper olmuş, Alper'in eline sağlık. İlk uygun boş vakitte seyredeğim. Zihin haritası ve Şahin'in özeti de gayet doyurucu.

Bir iki aklıma gelen nokta:

  • Drupal Camp İstanbul'un onaylanması için ingilizce bir giriş metni anasayfada iyi olabilir.
  • Stack Exchange'in Türkçesi açılınca değişik kanallardaki (burası, facebook, vb.) soruları oraya yönlendirip zengin ve nispeten merkezi bir Drupal Q&A bankası oluşturmak hakkaten şahane olur. Bu tip bir adres/hedef için Stack Exchange altyapısından daha iyisini bulmak zor.
  • Projeler sayfasında öne çıkanlar için yeterince materyal varsa şu tip bir sunum hazırlamak iyi olabilir.