Drupal Camp - Prvi sastanak radi upoznavanja i razmene ideja

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
Dragan Eror's picture
Start: 
2010-07-17 17:00 Europe/Belgrade
Organizers: 
Event type: 
User group meeting

Skorašnjom komunikacijom sa ekipom koja je bila na Drupal Camp-u u Rumuniji u maju ove godine, došli smo na ideju da održimo sastanak gde bi se malo upoznali i razmenili ideje povodom organizacije Drupal Camp-a u Srbiji naredne godine.

Odlučili smo da taj prvi sastanak bude u Novom Sadu u Subotu 17.07.2010. - 17:00 u kafeu "Oblomov", koji se nalazi u ulici Vojvođanskih brigada 16 (Google Mapa), u blizini SPENS-a.

Svi zainteresovani su dobrodošli! :)

Comments

Super

kotnik's picture

Vidimo se u Oblomovu ;)

Go go go!

gabidrg's picture

So I will visit Serbia next year... Smooth!

:)

kotnik's picture

You can bet on it ;)

Dolazim!!!

dotpex's picture

Dolazim!!!

mikispeed nece doci

Dragan Eror's picture

Miki se javio, ne moze da dodje :(

Steta ...

nk_'s picture

sto sam ovo propustio, na zalost jer ne pratim srpsku grupu ... mozda se mogao naci neki nacin da se obaveste i drugi Drupal korisnici iz Srbije, barem oni najaktivniji se ove strane http://drupal.org/profile/country/Serbia

Sto se tice samog kampa imam nekih vrlo zanimljivih predloga, cak mozda i nekih mogucnosti za ozbiljniji doprinos celoj prici ali hajde da
nekako to krene. Zapravo ne znam da li postoji neko mesto gde bi se mogli informisati o sledu dogadjaja i razmatrati mogucnosti i predloge?
Ili je to ovde?

Pozdravi

Pozdrav nk_

Dragan Eror's picture

Pozdrav nk_, sve je nekako bilo na brzinu sto se tice samog sastanka... Nisi mnogo propustio jer je tema uglavnom bila podizanje sajta http://drupal.rs koji bi trebalo uskoro da krene polako sa radom. Malo je trenutno svima frka sa poslovima, pa se slabo nalazi vremena u ovom periodu, ali ocekujemo da ce sve biti malo bolje organizovano kad prodju godisnji odmori i slicno.

Sledeci sastanak smo planirali za drugu polovinu septembra. Tamo negde oko 20-og i do tad bi trebali da imamo vec podignut sajt i veci deo planiranih funkcionalnosti na njemu, tako da ce obavestenje o sastanku sigurno biti objavljeno na sajtu kao i ovde :)

Odlicno,

nk_'s picture

racunajte na mene u septembru.

Osim toga ako treba neki doprinos u radu za drupal.rs takodje sam raspolozen u okviru mogucnosti.

Obaveštenost

MacMladen's picture

Doduše, dovoljno je da se "prijavimo" na listu pa da dobijamo obaveštenja. Ono što je dobro za sada je da nema n00bie sadržaja sa nebuloznim pitanjima, tako da sam se prijavio odmah po uočavanju (svog) propusta.

Očigledno je da postoje ozbiljne grupe u Novom Sadu i Beogradu i da će to svakako biti kičma daljeg razvoja i dešavanja.

Ne treba biti preambiciozan u nekim "ciljevima" jer to obično loše završi ali, koliko sam gledao profile, svi podržavamo open source, svi smo za Linux (čak i mi sa Meka ;) svi smo skloni deljenju znanja tako da mislim da postoji prostor i za neformalna okupljanja poput pomenutog, npr jednom mesečno NS pa onda BG ili već kako se iskristališe.

Mek zajednica ima sastanke svake druge subote u BG (sa jednom ekskurzijom za Pirot) a mislim da ima puno pitanja o kojima treba da se priča, od klasičnih tipa odnosa sa klijentima, preko cena, preko razmene iskustava najbolje prakse do otvaranja prostora za rešavanje nekih pitanja od značaja za sve kao što je prevod.

Opšta popularizacija Drupala sa druge strane olakšava dobijanje poslova i novih saradnika tako da bi to trebalo da nam je svima u interesu.

Zato predlažem da upravo el22or kao vlasnik domena pokrene diskusiju o pravcima rada Srpske Drupal Asocijacije :D čiji bi http://drupal.rs trebalo da bude glavni stub elaboracije i komunikacije.

_______________
Use Mac.

Mladen Đurić
Web Development.

Serbia

Group organizers

Group notifications

This group offers an RSS feed. Or subscribe to these personalized, sitewide feeds: