Drupal.nl

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
bertboerland's picture

Op de laatste DrupalJam wist ik te melden dat Drupal.NL snel van Dries zou worden. Helaas zijn er wat problemen geweest maar Drupal.NL is nu van Dries en redirect naar Drupal.BE.

Hulde voor Robert de Bock. Hoewel Dries eigenaar is van dit domain en wij er niets over te zeggen hebben, weet ik zeker dat Dries open staat voor een ander gebruik van Drupal.NL als we daar argumenten voor aandragen. Het staat een ieder dus vrij te discuseren over hoe we het zouden kunnen gebruiken maar weet wel, er is maar een iemand die beslist of dat ook werkelijkheid wordt. Goede voorstellen worden echter gewaardeerd.

Comments

enkele punten

fschaap@drupal.org's picture

1) hartstikke goed dat Drupal.nl geen dubieuze, niet terzake doende boodschappen meer uitzendt.
2) de Nederlandstalige Drupal gemeenschap is niet zo enorm groot, dus die zou ik niet verder versplinteren door zowel een .be als .nl site te gaan voeren
3) alhoewel, dat is misschien niet helemaal juist... sterker nog, ik heb het idee dat er een gezonde Nederlandstalige Drupal gemeenschap is, maar dat de meesten het geen probleem vinden om primair de Engelstalige Drupal.org site te gebruiken en dat er juist daardoor minder gebruik van de Drupal.be site wordt gemaakt, terwijl de andere "anderstalige" Drupal sites wellicht meer verkeer genereren omdat (hypothese modus aan) het gebruik van Engels daar minder gebruikelijk/minder vanzelfsprekend is (hypothese modus uit)
4) als ik naar de anderstalige Drupal sites kijk, dan doen ze allemaal min of meer hetzelfde: een lokaal Drupal portal/community site
5) als we iets met Drupal.nl willen, dan zou dat pleiten om te kijken of we een meer creatieve inzet ervan kunnen bedenken...
5a) misschien een soort "showcase site" van de mogelijkheden van Drupal, waarbij verschillende ontwikkelaars zich in kunnen schrijven om gedurende enkele weken of maanden hun meeste flitsende, meanest-n-leanest Drupal ideeën te tonen. Een soort CSS Zen Garden voor Drupal, waar je in het archief ook de oude Drupal showcases van andere ontwikkelaars kunt bekijken. Dan heb je een nationaal (internationaal) podium voor ontwikkelaars en voor Drupal.
6) overigens blijf ik van mening dat Carthago verwoest moet worden... eh, nee... dat Drupal een soort "corporate" site moet hebben (Drupal.com) waar Drupal als product wordt gepromoot en als zodanig getoond kan worden aan de "executives", maar dat is een ander verhaal.