Въпрос, свързан с http & https duplicate content и ползването на Meta tag (nodewords) module за canonical urls

boyan100's picture

Здравейте, това ми е първият постинг тук (макар че честно казано не знам дали тук му е мястото). Новак съм с Друпал и имам следия въпрос, чието решение ми трябва спешно. Имаме eCommerce клиент, чийто сайт, изграден на Друпал 6, оптимизираме.

Въпросът ми е: когато ползвам nodewords/meta tags модулът, за да задам canonical url, съответно не изписвам целия УРЛ, а само частта след домейн името. Drupal обаче изкарва в Head section на ХТМЛ страницата (viel source) каноничният УРЛ съответнo като http или https, в зависимост от това коя версия ползвам в момента (т.е. дали съм логнат в сайта). Как може да се реши този проблем? Т.е. как да накарам Друпал да ми изкарва като каноничен УРЛ само хттп - версията, независимо дали съм в нея или в хттпс?

Пробвах да задам каноничен УРЛ в полето на Мета тагс модула за заглавната страница например, вместо да напиша там , но тогава пък я изкарва без "/" накрая, а действителният УРЛ на заглавната страница е със "/" (за разлика от останалите страници, които си завършват без "/", както трябва). А и този начин не решава проблема с появяването на хтппс-версията, мисля. Но дори и да го решава, това означава, че трябва да едитвам ръчно всеки каноничен УРЛ на всички страници. И пак остава проблемът със заглавната страница.

Дано съм достатъчно ясен.

Поздрави,
Боян

Comments

Здравей, Защо не използваш

Kaloyan Petrov's picture

Здравей,

Защо не използваш Global Redirect? Модулът ти решава всички грижи с поватарящи се адреси, включително и „/" след friendly URL-ите. Накратко модула проверява дали съществува clean адрес и пренасочва към него всички страници като node/nid или /friendly-url/ към /friendly-url.

За пренасочване от www към адрес без www (или обратно) разгледай .htaccess файла.

Надявам се да съм помогнал. Успех!

boyan100's picture

че е тежък и може и без него. Действително без него - чрез .хтаксесс файла - реших проблема с www и "/" - версиите, намерих и някакво решение за хттпс проблема чрез код в .хтаксес, но още не съм го тествал.. Както и да е, въпросът ми беше за Canonical urls - защо Друпал изважда като канонични УРЛи в Head section на ХТМЛ страницата веднъж хттпс, веднъж хттп версията, в зависимост от това дали съм логнат в сайта или не... Очаквах да мога да задам "константен" каноничен УРЛ. Но ще търся друго решение, в краен случай ще ползвам Глобал Редирект модула.

Поздрави

settings.php

Ivo.Radulovski's picture

Здравей,

в settings.php задаваш Url s "www"

$base_url = 'http://www.domain.com'; // NO trailing slash!

a Global Redirect е да избегнеш indexing на node/123 и Alias

Поздрави!
Иво Радуловски

-----

Drupal Development by Trio Interactive

Bulgaria

Group organizers

Group categories

Showcase

Group notifications

This group offers an RSS feed. Or subscribe to these personalized, sitewide feeds:

Hot content this week