Tümü büyük harf (uppercase) yazılarda Türkçe karakter sıkıntısı

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
Sahin's picture

(Başlangıçta wiki sayfası olarak açılmıştı; buraya taşındı. -Şahin)
Abstract for English-only readers: "Uppercase style causes problems with Turkish characters ğ, ı, i, ş which should be transformed to Ğ, I, İ, Ş respectively but shown as G, İ, I, S wrongly."

Merhaba, Arthemia temasında birincil linkler menü bloğunda Türkçe karakter sıkıntısı yaratıyor.. Örneğin İletişim kelimesi İLETISIM olarak görünüyor.. Drupal 6.x için çözümü nedir?
Yardımlar için şimdiden teşekkürler..
(Posted by Gökhan DAĞ on July 29, 2012 at 11:28pm)

Hunanka hocamın yanıtına baktınız mı?
(Posted by webci274 on July 30, 2012 at 6:29am)

bu olay temayla değil css ile ilgili. uppercase harflari büyütür. i de büyüyünce I olur. İster css de ilgili yerdeki text-transform:uppercase; ifadesini kaldırın. İsterseniz menu elemanını düzenleyip bağlantı başlığını iletişim yerine İLETİŞİM olarak değiştirin
(Posted by bilvanisli on July 30, 2012 at 9:56am)

Konu Wiki Page değil Discussion olarak açılsaydı keşke(Yönetici taşıyabiliyor mu acaba?).
Sorun bilvanisli'nin belirttiği gibi "text-transform:uppercase;" CSS kodundan kaynaklanıyor olmalı. Türkçe karakterlerle ilgili bilinen ve maalesef kulağı tersten göstermeden çözülemeyen sorunlardan biri. Şurada tartışılmış ve JavaScript kullanan bir çözüm sunulmuş:
http://stackoverflow.com/questions/3777443/css-text-transform-not-workin...
CSS3'te bir text-replace özelliği var sanırım; ama Türkçe karakterleri değiştirmek için kullanılabilir mi, tarayıcı desteği ne durumdadır bilmiyorum.
Eğer menü sayısı az ise elle büyük olarak yazmak, çoksa da verdiğim örnekteki JavaScript'i kullanmak sanırım en uygun çözüm şu an için.
(Posted by Mediasaur on July 30, 2012 at 12:55pm)
...