Newbie - Traducere Drupal 5

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
TinTin_Pinguin's picture

Salut !

Bag seama ca suntem numai catzi va membri, sper sa fie cienva pe grup mia documentat decat mine. Ma apucai de Drupal de cateva luni, dar din pacate avansez destul de greu.
Mi-s singurul?

Am incercat localizarea in romana, dar pentru nu shtiu care motiv, unele cuvinte apar in engleza, desi ele apar traduse in fisierul de localizare.
De ex: "Recent posts".
S-o mai lovit cineva de problema asta?

Merci,
Tintin

Comments

Traducere Drupal 5

gabidrg's picture

Salut,

Localizarea in romana pentru Drupal 5 e destul de completa (peste 95%). Site-ul tau poate cuprinde insa string-uri netraduse ce pot veni din:
- blocuri
- tema pe care o folosesti: unele teme cuprind string-uri hardcoded, de ex. in node.tpl.php sau block.tpl.php
- module

Verifica in primul rand fisierele temei pentru string-uri hardcoded. Daca nu se rezolva, trebuie sa oferi mai multe detalii despre instalarea ta Drupal.

Bafta!

Salut !

TinTin_Pinguin's picture

Nu sunt programator, nici nu mi doresc :P
Eu vorbeam despre "Recent posts", cred ca link-ul asta (catre "/tracker") apare in orice instalare default, in blocul din stanga (cred ca se cheama navigare blocul sau asa ceva).
In fisierul de traducere apare textul tradus, pare sa nu aibe nici nu spatiu in plus sau alte prostii. Nu shtiu exact de unde se afisheaza "Recent posts", l-am cautat prin surse, modificat (de test) dar nu am vazut nici o diferentza. Fie mi-o scapat fie se afisheaza altcumva.
E posibil sa fie afishat din baza de date?

Merci,
Tintin

Recent posts

gabidrg's picture

Sal,

Daca vorbesti despre blocul Navigator, atunci link-ul tau este un simplu articol de meniu. In mod normal, daca ai activat modulul de localizare si ai incarcat localizarea in limba romana, acest meniu ar trebui sa fie tradus. Daca nu, e suficient sa mergi aici:

[exemplu.com]/admin/build/menu

si sa cauti "Recent posts" in lista de itemi ai meniului Navigator. In dreapta vei gasi link-ul "modifica", schimbi titlul, salvezi, si asta e.

Romania

Group organizers

Group categories

Traduceri Română

Comunitate .ro

Group notifications

This group offers an RSS feed. Or subscribe to these personalized, sitewide feeds:

Hot content this week