Redirect module doesn't works on nginx

MXT's picture

I all,

First of all EXCUSE ME guys, I'm here after no success in other places like
https://drupal.org/node/2174961
and
http://drupal.stackexchange.com/questions/102176/redirect-does-not-work-...
and
https://github.com/perusio/drupal-with-nginx/issues/154

but I'm desperately looking for an answer. And the first knot to be untied is if my issue is due to a module incompatibility (redirect module) or a simple missing vhost configuration in nginx.

THE ISSUE:

I'm migrating an old site to Drupal 7 (using migrate module), and I've managed directly in code all old urls to redirect to new Drupal urls using redirect module (https://drupal.org/project/redirect), for example:

www.mysite.com/UserProfile.php?user=5

Redirects to:

www.mysite.com/it/community/peoples/mr-max

This works very fine on my dev environment with apache, but doesn't works on live environment with nginx.

At first try with old url, I received a blank page with the message "No input file specified."

So I've changed virtual host conf from:

location ~ .php$ {
  #fastcgi_split_path_info ^(.+.php)(/.+)$;
  #NOTE: You should have "cgi.fix_pathinfo = 0;" in php.ini
  include fastcgi_params;
  fastcgi_param SCRIPT_FILENAME $request_filename;
  fastcgi_pass php-fpm;
}

to:
location ~ .php$ {
  #fastcgi_split_path_info ^(.+.php)(/.+)$;
  #NOTE: You should have "cgi.fix_pathinfo = 0;" in php.ini
  include fastcgi_params;
  fastcgi_param SCRIPT_FILENAME index.php;
  fastcgi_pass php-fpm;
}

RESULT: no more "No input file specified." blank page, but redirect doesn't works and my front page is shown for all old urls.

Here's other settings from my virtual host, if can help:

location ~ ../..php$ {
  return 403;
}
location ~ ^/sites/.*/private/ {
  return 403;
}
location ~ (^|/). {
  return 403;
}
location / {
  try_files $uri @drupal;
}
location @drupal {
  # For D7 and above:
  # Clean URLs are handled in drupal_environment_initialize().
  rewrite ^ /index.php;
}
location ~ .php$ {
  #fastcgi_split_path_info ^(.+.php)(/.+)$;
  #NOTE: You should have "cgi.fix_pathinfo = 0;" in php.ini
  include fastcgi_params;
  fastcgi_param SCRIPT_FILENAME index.php;
  fastcgi_pass php-fpm;
}

What kind of setting I have to change/add to the above conf to make redirect working correctly?

Thank you very much for helping me

Comments

Resources

YOU SAVE ME!!!!

MXT's picture

Thank you Slovak, solution is in the first link you've suggested.

Here's the missing code:

location ~ .php$ {
                error_page 418 = @rewrite;
                recursive_error_pages on;

                fastcgi_split_path_info ^[^=](.+.php)(/.+)$;
                include fastcgi_params;

                if ( $uri = /index.php ) {
                        # not sure this conditional works, will have to check the debug logs
                        break;
                }

                if ( !-e $document_root$fastcgi_script_name) {
                        return 418;
                }

                #NOTE: You should have "cgi.fix_pathinfo = 0;" in php.ini
                fastcgi_param SCRIPT_FILENAME $document_root$fastcgi_script_name;
                fastcgi_intercept_errors on;
                fastcgi_read_timeout 240;
                fastcgi_pass  127.0.0.1:9000;
}

THANK YOU VERY MUCH!

MXT

The comment above saved me.

niallmurphy-ie's picture

The comment above saved me.

Nginx

Group organizers

Group notifications

This group offers an RSS feed. Or subscribe to these personalized, sitewide feeds: