Zapisnik sa TLD sastanka zajednice Drupal Srbije

MacMladen's picture

Da se sadržaj ne bi nepotrebno duplirao, ovde možete da pročitate komentar i zapisnik sa sastanka Drupal zajednice koji je održan na prvom Drupal Meetup-u u Nišu 8. aprila 2017.

http://drupal.rs/vesti/zapisnik-sa-tld-sastanka-zajednice

Ukratko...

  1. Promena statuta zajednice potrebna je da bi se ustanovila tela koja će da funkcionišu kao i u svim drugim organizacijama, pre svega da se omogući i olakša donošenje odluka. Jedna od tih odluka biće i članarina u udruženju koja će da daje mogućnost odlučivanja a da obezbeđuje održivo funkcionisanje i finansiranje aktivnosti zajednice. Do sada, recimo, sajt i hosting finansirano je iz džepa pojedinaca i sve je bilo na ličnoj inicijativi.

Ako želite da vidite i komentarišete ga to možete da uradite ovde: http://j.mp/drs-statut

  1. Aktuelni sajt rađen je u Drupalu 6 i više nego oćigledno je da je zreo za osvežavanje. Tim poslom trenutno se bave Dragan Eror i subotički studio Present a rad je dostupan na Slack kanalu #sajt.

  2. Lokalizacija Drupala loše stoji iako postoji skoro polovina celog Drupala koji je preveden ali prevodi nisu odobreni. Ukazano je na to da prefekcija ne postoji i da je bolje da se što pre odobri da bi se pomerilo sa mrtve tačke a onda ako bude primedbi da se reaguje ili ne umesto da sve stoji na nekom čekanju bez pomeranja.

Serbia

Group organizers

Group notifications

This group offers an RSS feed. Or subscribe to these personalized, sitewide feeds:

Hot content this week