Body alanında oluşan "," karakteri sorunu

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
ybehlevan's picture

Merhaba arkadaşlar,
sitenin sol üst tarafında, admin menünün hemen altında bir ","(virgül) çıktı ve silemiyorum,
ayrıca bir içeriğini edit dediğimde içeriğin body alanınada o anda ","(virgül) ekliyor,

ekteki fotoğraflara bakarsanız tam olarak ne dediğimi anlayabilirisiniz,

Teşekkürler.

AttachmentSize
Screen Shot 2015-05-27 at 10.52.30.png26.72 KB
Screen-Shot-2015-05-27-at-13.55.1622.png47.88 KB

Comments

tema değiştir

iwd35's picture

slm,
temayı değiştirdiğinde de hata devam ediyor mu? bir de sanırım panels eklentisi kullanıyorsun. onu pasif yapıp tüm ön bellekleri de temizleyip kontrol eder misin.

Selam, temayı değiştirdim

ybehlevan's picture

Selam,
temayı değiştirdim düzelmedi,
paneli kapattımdığımda da düzelmedi malesef,

Vay anasını

pembeci's picture

Hakkaten ilginç bir problem. İnsanın Sherlock Holmes damarını kabartıyor. İki ayrı alakasız yerde olması Drupal render pipeline'ının ön kısımlarındaki bir adımda eklendiğinin delaleti olsa gerek. Body'nin hemen altında olduğuna göre node content'le filan ilgili de değil. Temayı değiştirince kaybolmaması, seçenekleri azaltıyor ama azalan o seçenekler nelerdir diğer eklentilerini bilmeden zor. Aslında kaybolsa daha iyiydi, tema dosyaları içinde aranacaktı çözüm.

Virgül'ün tırnak içinde olması da bir ilginç. Normalde ", " diye birşey render hattına eklense sonuçta string ekleme (concatenation) olduğundan tırnaksız olarak görmek lazım. Tırnakları gördüğümüze göre virgülün eklendiği noktada bu tırnaklar encode edilmiş (ajax'dan json'la gelmesi, database'den o şekilde gelmesi veya bizzat Drupal'ın daha önceden encode etmesi olabilir sebep). İki falsy nesnenin virgülle implode edilmesiyle de oluşabilir böyle bir string. Dış eklenti kodlarında "implode" aratabilirsin.

Edit'lemediğin içeriklerde virgul çıkmıyor mu yani? Bu da bir ilginç. Editlediğin içeriklerin database'de body field'ına bakınca virgul var mı peki (olmasa gerek)? Sadece bu iki tip sayfada mı çıkıyor? Misal profil sayfalarında filan çıkmıyor mu?

Valla şu aşamada aklıma şunu dene diye birşey pek gelmiyor. Uzaktan zor bu tip şeyleri debug etmek. Bu problem ortaya çıkmadan önce yaptığın son 2-3 değişiklik neydi? Belki oradan bir ipucu çıkar.

siteyi sadece farklı bir

ybehlevan's picture

siteyi sadece farklı bir adrese yönlendirdik, önce local'de çalışıyorduk farklı bir adreste sonra buraya yönlendirince bu sorunu farkettim ama açıkcası local'de bu sorun varmıydı yok muydu artık emin değilim ama ben local'de böyle bir sorun olmadığını hatırlıyorum, locale aldıktan sonra herhangi bir değişiklik yapmadım, ama canlıya yönlendirince şöyle bir hatada almaya başladım bununla alakalı olabilir mi ?

Bir AJAX HTTP hatası oluştu. HTTP Sonuç Kodu: 200 Hata ayıklama bilgisi aşağıda. Yol: /tr/batch?id=61&op=do Durum Metni: OK Yanıt Metni: ,{"status":true,"percentage":"100","message":"1 \/ 1 tamamland\u0131.\u003Cbr \/\u003E"}

Ajax alakasız gözüküyor,

pembeci's picture

Ajax alakasız gözüküyor, hatta niye hata diye rapor ediliyor anlamadım. Sonuçta 200 (success) kodu ve makul bir data dönmüş. Yalnız bir update yapılmış gibi. Bu update içeriğinde sadece core eklentiler değil, harici eklentiler de varsa onlara yoğunlaşabilirsin belki (güncelleme sonucu , baş göstermiş olabilir). Drupal 7 bu arada, değil mi?