Styremøtereferat 17.01.11

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
kulvik's picture

REFERAT

Referat fra styremøte 17.01.11

1. Økonomi
Kontingent settes til 200,- pr. medlem. Styret ønsker at medlemsskapene skal være seriøse samt at foreningen har behov for en viss likviditet i forbindelse med Drupalcamp 2011.
Kontingent for bedrifter settes til 1000,-
Styret implementerer en betalingsløsning med Paypal på drupalnorge.no for å gjennomføre selve påmeldingen og kreve inn betaling for dette.
Styret trenger en likviditet som i alle fall gjør det mulig å arrangere Drupalcamp uten at noen trenger å stille personlige garantier i forbindelse med arrangementet.
Foreningen har noen direkte kostnader i 2011. Blant annet: Innmelding i Drupal Association, gebyrer i forbindelse med opprettelse av bankforbindelse etc.
Styret setter opp et budsjett til neste styremøte. For regnskapsåret 2012 vil styret legge frem et forslag til budsjett som skal vedtas på årsmøtet.

2. Styrets planer.
Styret har utarbeidet en oversikt over de oppgaver som skal gjennomføres i styrets regi i løpet av 2011. Denne planen ble vedtatt og ligger vedlagt referatet.

3. Redesign av drupalnorge.no / markedsføring av Drupal
Styret har utarbeidet en strategi for redesign av drupalnorge.no. Denne strategien regnes som et utkast og styret ønsker mest mulig tilbakemelding fra hele det norske miljøet. Strategien legges ut på g.d.o/norway i løpet av kort tid slik at resten av Drupal miljøet kan bidra med dette.

4. Kommende arrangementer
Styret har behov for en liste over de arrangementene som går over et år slik at vi kan prioritere hvilke vi bør være representert i.
De mest åpenbare arrangementene er:

  • CMS dagene
  • GoOpen

I tillegg ønsker styret å få utarbeidet en oversikt over hvilke elementer en generell presentasjon av Drupal bør inneholde. Hensikten med denne er å gjøre det enklere når man skal lage en presentasjon, samt at det vil bidra til å sikre en viss kvalitet i presentasjonene.

5. Pressemelding om Drupal Norge
Styret vil utarbeide en pressemelding som i hovedsak vil inneholde:

  • Informasjon om at foreningen har blitt stiftet.
  • Hensikten med foreningen.
  • Litt generell info om Drupal.
  • Yngve tar å skriver utkast til pressemeldingen og sender den ut til styret
    Aktuelle medier: Digi, IT avisen, HW.no

6. Eventuelt
- Per Oja og Hans Christian ønsker å arrangere Drupøl i Oslo fast annenhver måned. De vil gå ut med info på g.d.o/norway rundt dette.

Neste styremøte arrangeres 14. februar kl 20:00.

AttachmentSize
Styrets_planer.pdf41.65 KB

Comments

Dette ser meget bra ut. Jeg

Ole Martin's picture

Dette ser meget bra ut. Jeg har imidlertid et spørsmål ang. foreningens nettside, drupalnorge.no. Vil dette domenet bli overført og eiet av foreningen og styrt derfra? Vi husker vel alle den diskusjonen som gikk på Digi.no (http://www.digi.no/855555/oslo-samling-for-drupal-brukere).

Jeg har fått noen telefoner og e-postkontakt med flere i Drupalmiljøet ang. hva jeg vil gjøre med http://www.drupal.no/ fremover, og som tidligere sagt, mye kommer an på hvordan drupalnorge.no legges opp. Jeg har også fått flere forslag / tilbud til forbedrelse, og forandring av bruken av domenet.

Svar på denne kommentaren ble

Ole Martin's picture

Svar på denne kommentaren ble gitt på drupal.no (http://www.drupal.no/forum/din-2011#comment-183)

Det er et problem at det ikke

Brainhack's picture

Det er et problem at det ikke debatteres nok, uansett årsak. Jeg tenkte lenge selv å svare her, men har blitt litt demotivert siden det er lite aktivitet.

Uansett, det viktigste er vel å samle drupal-miljøet så godt som det lar seg gjøre, og nå som det er en aktiv forening så håper jeg det vil gå fremover. Når det gjelder domenenavn, så er det jo de som sitter som eiere som må bestemme. Samtidig hadde det jo vært en fordel om vi var én forening, med en samlet front utad...

Drupal er utrolig bra å jobbe med, og jeg tror det er mer enn nok arbeid for alle her i landet noen år fremover - kommersielt så vel som frivillig. I forhold til andre land ligger vi klart etter, og det som trengs for å få opp bruken er vel en enda bedre tilstedeværelse på nett?

Foreningen må være selvstendig

Ole Martin's picture

Når det gjelder domenenavn, så er det jo de som sitter som eiere som må bestemme.

Selvfølgelig må de som eier domenet bestemme om de vil overføre det til foreningen eller ikke, men hvis eieren ikke vil det, så ser jeg det som naturlig at foreningen registrerer / bruker et annet domene som foreningen rår over "i all framtid". Ellers så blir det bare et salig samrøre mellom èn enkeltstående bedrift og foreningen med alle de uforutsette problemene som da kan komme...
Og noe slikt gagner vel ikke Drupalmiljøet?

Samtidig hadde det jo vært en fordel om vi var én forening, med en samlet front utad...

Så vidt jeg vet er det bare registrert en forening for Drupal. Tror ikke noen andre tenker tanken på å danne en konkurrent.

Drupal er utrolig bra å jobbe med, og jeg tror det er mer enn nok arbeid for alle her i landet noen år fremover - kommersielt så vel som frivillig.

Enig i det, holder selv på nå med en dialog med et utenlandsk selskap. Har hatt noen innlegg på drupal.no, men veldig laber og noen overpriset tilbakemeldinger. Kun et firma svarte seriøst og jeg vil selvfølgelig ta opp igjen den tråden også fremover.

I forhold til andre land ligger vi klart etter, og det som trengs for å få opp bruken er vel en enda bedre tilstedeværelse på nett?

Dette kan kun Drupalmiljøet selv gjøre noe med, og jeg har fått indikasjoner på at det kommer flere norske drupalnettsteder enn det vi har i dag. | ikke meg ;-} | Har fått forespørsel etter både drupal1.no og drupalinorge.no, men foreløbig har jeg ikke avgjort noe.

Andre mennesker med meninger??

Enig i mye av det du skriver.

zirvap's picture

Enig i mye av det du skriver. Jeg er klar over at styret ikke er voldsomt kjappe på alle områder, for å si det sånn... Vi holder nok stadig på å finne fram til arbeidsformer, finne ut av hvordan vi skal følge opp ting vi har blitt enige om å gjøre osv.

jeg har fått indikasjoner på at det kommer flere norske drupalnettsteder enn det vi har i dag. | ikke meg ;-} | Har fått forespørsel etter både drupal1.no og drupalinorge.no, men foreløbig har jeg ikke avgjort noe.

Høres interessant ut -- kan gi verdifulle bidrag til miljøet, eller ulemper ved splitting av den begrensa ressursen som dugnadsvilje og dugnadsevne er, eller til og med begge deler på en gang. Kan du be dem om å si noe om planene sine enten her eller på Drupal.no?

  • Hva slags nettsteder har de tenkt å lage, hva slags innhold?
  • Er det noe som i stedet kunne gå inn felles norske nettsted som beskrevet i http://groups.drupal.org/node/121124?
  • Hva skal evt. til av tilrettelegging for at planene deres i stedet kunne gå inn i en slik fellessatsing?

--
Hilde Austlid, Drupalchick

Jeg vil ikke eksakt gå inn på

Ole Martin's picture

Jeg vil ikke eksakt gå inn på hva det ble "snakket" om der. Alle navngitte henvendelser som kommer til meg - blir hos meg, og spesielt navn, såsant vedkommende selv ikke provoserer dette frem senere. Men hvis ønsket er sterkt nok så er det mange varianter av  domenenavn som kan brukes, både med eller uten ordet "drupal".

Skal man starte en ny virksomhet, uansett om det bare er en hjemmeside, bør man følge med på det markedet som er, så de er vel godt informert om hvilke tiltak som er på gang. Overnevnte domenenavn er etterpurt forde de er etablert i søkemotorene allerede, og det skal ikke være vanskelig å få opp so en av  "Topp 10", i hvertfall ikke i Norge.

Når man innser hvor vanskelig det er å drive en slik side, med utrolig mye arbeid, ingen "drahjelp" og mindre besøkende enn forventet, da dør de fleste nykommerne hen og blir en mer privat side. Vi hadde for en stund siden drupalme.no, som nå er borte igjen. Men den gikk mer til det engelskspråklige del av drupalmiljøet.

Jeg har lest "Redesign av drupalnorge.no" og tenkte jeg skulle legge inn en kommetar der, men jeg føler snart at jeg er (nesten) den eneste som:

  • bryr seg
  • ikke er informert via andre kanaler, dersom disse finnes

Det er i  hvertfall en overveldende stillhet fra alle de andre registrerte medlemmene, og besøkende, som jeg synes er "rart", og for å være helt ærlig, så er jeg vel ikke den eneste med slike tanker?  Denne stillheten bør faktisk være det første styret må ta en diskusjon på, og analysere? Hvis ikke blir det en forening for styret og deres "venner" (ikke misforstå dette begrepet).

Jeg husker godt når de starte opp med JiN og alle de diskusjonene som var da, eller alle de innlegg som kom pga. inaktivitet fra eieren av phpBB før han ga det videre. 

 

Et par kjappe svar

zirvap's picture

Jeg mente ikke at å be om at du skulle beskrive planene deres, men hvis du stadig har kontakt med dem vil det være fint om du kan sende dem lenke til denne tråden. Så håper jeg at de selv er villige til å si noe om planene sine.

Og det finnes ikke andre kanaler som jeg vet om der det foregår noe mhp. redesign. (Vel, bortsett fra at jeg antar at det er noe folk kanskje snakker om når de møtes til Drupøl og denslags.)

Sjøl gjetter jeg at problemet er todelt: En del folk tenker at "Det der er noe som noen andre tar seg av, det er ikke mitt problem", og en del folk har lyst til å bidra men vet ikke helt hvordan. Men det er bare gjetting fra min side.

--
Hilde Austlid, Drupalchick

Hei Ole Martin. Mange gode

kulvik's picture

Hei Ole Martin. Mange gode poenger. Jeg ville satt stor pris på om du hadde kunnet komme med en konkret tilbakemelding på denne posten:
http://groups.drupal.org/node/121124

Det hadde vært kjekt med litt tilbakemelding fra resten av miljøet før vi evt. går i gang med å implementere noe :)

-Thomas

Norway

Group notifications

This group offers an RSS feed. Or subscribe to these personalized, sitewide feeds:

Hot content this week