Oversettelse

Her legges alle posts som omhandler norsk oversettelse av core og diverse moduler.
SirFiChis bilde

[DCMuc16] Can you smell the gingerbread and hot spiced wine? DrupalCamp Munich 2016 is coming

Hey Drupalistas!
We are just a few blinks away from the DrupalCamp Munich 2016 (31.11.-02.12.2016 CodeSprints @ Burda Media // 03.12.-04.12.2016 DrupalCamp @LMU Munich). As you know, this is our 2nd Camp after the great (and 1st) DrupalDevDays in 2010, and we think we will be great hosts again.

So, it's your part to submit your session prosposals until 14th of november and to be part of the special spirit of a camp with friends, Drupal, PHP, Symfony, beer, a lot of socializing, food, another beer, coffee, code sprints, very special welcome-bags, ...
We are thankful of our sponsors so we have a special prizing for students and WWCode. Please contact us for further information.
We look forward to seeing you at DrupalCamp Munich 2016 and to drinking a mug or two of "Gluhwein" or bavarian beer together.

Greetings from our Team

Les mer
SirFiChis bilde

[DCMuc16] Tickets now available. Some EarlyBird-Tickets are also in stock.

We, the Drupal User Group Munich, are very happy to announce that we started selling tickets for the Drupalcamp Munich 2016. On two days there will be up to four parallel session tracks and two BOFHs about Drupal, Symfony, PHP and much more. Also we're looking forward to several sessions presented by University of Munich and about other Content Management Systems.

Les mer
alesrs bilde

Drupal Camp Alpe-Adria Supporter T-Shirt

Buy a T-Shirt and support open source!


This is a special edition T-Shirt for Drupal Camp Alpe-Adria, a Central Europe based Drupal event hosted in Slovenia.
Every pledge will help DCAA team of organizers, who volunteered to organize the event, to make a great Drupal Camp in May 2014

http://teespring.com/dcalpeadria

Become and individual sponsor and help Drupal and open source.

More info about the event:
http://2014.drupalalpeadria.org

Les mer
zirvaps bilde

Nordsamisk på oversettelsestjeneren -- Northern Sami on the localization server

Dette er en gammel nyhet, men den er god: Nordsamisk er lagt inn på oversettelsestjeneren, så hvis du vil bidra til denne oversettelsen har du et bra verktøy. For å bidra, gå til http://localize.drupal.org/languages/se og meld deg inn i gruppa.

Nordsamisk er det største av de samiske språkene, og snakkes i Norge, Sverige og Finland. Det har ca 21 000 brukere. (Kilde: Wikipedia)

And repeated in English, since Norwegian might not be too easy to understand for all Finns:

Les mer
zirvaps bilde

Status for oversettelser

Jeg har lekt meg litt med graf-funksjonene i google-regneark, og har laget statistikk over oversettelsesarbeidet for bokmål og nynorsk på den nye tjeneren. Rådataene finnes på http://localize.drupal.org/node/346 og http://localize.drupal.org/node/348.

Totalt antall oversettelser:

Les mer
zirvaps bilde

Ny mulighet for kvalitetskontroll for oversettelser

Vi har fått en ny mulighet for kvalitetskontroll av oversettelser på http://localize.drupal.og, og må bestemme oss for hvordan vi skal bruke den for bokmål og nynorsk. Stikk innom http://localize.drupal.org/node/618 og si din mening!

Les mer
zirvaps bilde

Norskoversettelsene flytter snart til localize.drupal.org!

Den sterkt etterlengtede felles oversettelsestjeneren åpner snart på http://localize.drupal.org/ , og norsk (bokmål og nynorsk) blir et av de første språkene som får flytte over!

Flyttinga gir flere fordeler:

<

ul>

 • På sentral tjener får vi ny versjon av tjeneren (den norske går stadig på 5.x)
 • Vi får automagisk overføring av oversettelser tilbake til drupal.org. (Nå må det gjøres manuelt, og det skjer bare når du eller jeg gidder, og det er ikke særlig ofte.)
 • Les mer
  JohnNocs bilde

  Hva skjer her på berget? Oversettelser, IRC, m.m.

   

  Oppdateringer om hva som skjer ...

   

  Norwegian Bokmål Localization Project (Drupal-kjerne)

  Vi vil gjøre alle oppmerksom på at vi har byttet språkform for bokmål, til samme språknormalen som Skolelinux bruker. Heretter skal vi skrive blant annet «boka» og «fila», ikke «boken» og «filen». Vi anbefaler dere å hente de oppdaterte nb-filer fra lokaliseringstjeneren. Vi skal også sende dem inn til Drupal CVS. I mellomtiden, har vi skrevet en melding om dette på nb-prosjektsiden.

   

  Norwegian Nynorsk Translation Project (Drupal-kjerne)

  Nynorsk-folka har vært flinke til å aktivt oversette i det siste. Siden maintainere til nn-prosjektet jobber mye mer for nb-prosjektet, søker vi derfor nynorsktalende folk til å stille opp som maintainere til nn-prosjektet. Send gjerne en melding til en av de administratorene som er listet nedenfor eller skriv et nytt forumemne her.

   

  Oversettelser av tilleggsmoduler (nb og nn)

  Vi fortsetter med å legge til mer tilleggsmoduler til lokaliseringstjeneren. Hvis du har en oversettelse av en tilleggsmodul som ikke er der ennå, skriv en forespørsel på http://drupalnorge.no/forum/utvikling/lokalisering, så vil den bli lagt inn. Hvis tilleggsmodulen er allerede der, kan du gjerne importere språkfilen din til lokaliseringstjeneren.

   

  IRC

  Det blir mer og mer brukere som besøker vår IRC-kanal. En god nyhet er... det finnes alltid folk der nå! Så kom og chatt med oss på IRC. Mer info

  Les mer
  perandre-gdos bilde

  Oversettelse av Übercart 2.x for Drupal 6

  Hei!
  Jeg er nå i gang med å oversette brukergrensesnittet for Übercart 2.x, og benytter http://lokalisering.drupalnorge.no/ til dette. Det skal nå kunne settes opp en enkel shop på norsk helt uten engelske ord på sluttbrukerens skjerm. Flott hvis flere ønsker å bidra!

  Jeg har imidlertid trøbbel med at enkelte strenger dukker opp på engelsk her og der; se http://drupal.org/node/341135.

  Les mer
  Odd-inges bilde

  Nynorskfolk ønskes til lokaliseringstjener

  Vi planlegger og sende de oppdaterte nynorske språkfilene den 27/10. Hvis du har lyst til å bidra til 27.innsendingen er du hjertelig velkommen. Et hvert bidrag mottas med stor takknemlighet :-)

  Les mer
  Subscribe with RSS Syndiker innhold