Drupal GBGeek Meet

Göteborg: Drupal Geek Meet

Drupal GBGeek Meet var under hösten 2013 ett försök till att bredda Drupal-kunskapen i Göteborg. Vi träffades varannan vecka under hela hösten, men på grund tidsbrist och engagemang så lades detta ner i december 2013. Under våren 2014 kommer vi istället att försöka instifta en eller två dagar (på helgen) där vi försöker få till en grundligare kunskapsutbyte och något slags mentorskap. Håll utkik i DrupaLGBG-gruppen på facebook (https://www.facebook.com/groups/287003454684594/) eller på twitter (https://www.facebook.com/groups/287003454684594/) för att hålla koll. Informationen kommer även att postas här.


Detta är regelbundna träffar där vi i helt enkelt grottar ner oss i det mer tekniska rörande Drupal.

Träffarna är ett utmärkt tillfälle för alla som är intresserade av att lära sig mer om Drupal, diskutera problem, idéer och annat kring att bygga och underhålla sajter, plus naturligtvis även utveckla moduler, teman och annat kul.

En bra möjlighet att på några timmar få ny kunskap som man annars normalt får spendera dagar, eller veckor, på att införskaffa på egen hand.

Var ses vi?
Det är lite olika, vi ber oftast de olika företagen som jobbar med Drupal om att få låna deras lokaler i ett par timmar, och det enda som behövs är en person som ser till att vi kan hålla till i lokalen. Allt annat fixar vi som ligger bakom Geek Meet - chips, läsk, nötter, innehåll.


Bild för tsvenson

Drupal-lördag

Hej alla,

Ett tag sedan jag var aktiv här. Har haft en längre mörk och jobbig period i livet, men är nu så sakterligen på väg tillbaka och allt mer motiverad komma igång och bygga sajt med Drupal igen.

Tänkte det kunde vara kul att träffas hemma hos mig och prata om dittan och allting Drupal om någon kan vara intresserad.

Har avsatt kommande lördag från lunch och framåt.

Har inget speciellt ämne planerat utan vi tar det faller på. Självklart kan egen dator medtas för lite hackande och annat kul...

Jag bor i Mölndal och det är busenkelt att hitta hit.

Läs mer
Bild för AdamEvertsson

Drupal GBGeek Meet #4

Från: 
2013-10-21 18:00 - 20:30 Europa/Stockholm
Organizers: 
Event type: 
User group meeting

Vi kör vidare på våra Geek Meets, som nu har itererat fram ett nytt namn, Drupal GBGeek Meet.

Måndagen 21/10 kör vi ett GBGeek Meet med inriktning på mediahantering, wysiwyg och hur man kan hantera sådana filer. Vi tittar närmare på Scald, Media, Insert, IMCE (vimse spindel) och liknande. Vad är bäst? Vad är sämst?

Snacks och läsk finnes som vanligt.

Kodamera lånar ut sina lokaler den här gången, tack för det. Första Långgatan 16 är ni välkomna till!
Karta: http://www.kodamera.se/kontakt

Hoppas vi ses då.

// Adam

Läs mer
Bild för tsvenson

Länkar och info installations-profil sessionen

Kul att vi dubblerade antalet deltagare på Geek Meet igår. Var grymt kul och väldigt lärorikt att nörda ner oss i Drupal. Här kommer länkar till en hel del av det jag tog upp i min session om Drupal Installations-profiler.

Sitebase

Den profil jag jobbar lite på, Sitebase, hittar ni på https://drupal.org/sandbox/DrupalMill/2044339. Det är som sagt en sandbox och det innebär bl.a. att det inte finns några release-arkiv att ladda ner.

Kolla under tabben Version control för instruktioner om hur du klonar projektet via git.

Läs mer
Bild för AdamEvertsson

Drupal Geek Meet hos Xelera

Från: 
2013-10-07 18:00 - 21:00 Europa/Stockholm
Event type: 
User group meeting

Vi kör vidare på våra Geek Meets där du kan dyka upp, snacka Drupal, knacka kod, visa kod, diskutera lösningar, diskutera problem (Drupal-relaterade - relationsproblem får du ta med Dr Phil), visa upp något du byggt i Drupal eller hålla en mini-föreläsning om något du brinner för.

Det kommer att hållas en diskussion kring kartor och då mest Leaflet (http://leafletjs.com/) och Drupal. Så om du har kunskap kring kartor i Drupal så är du extra välkommen.

Läs mer

Om Geek Meet

Drupal Geek Meet är träffar då vi pratar om, visar, lär och arbetar med Drupal.

För vem är Geek Meet?

Kort sagt är det träffar för alla som vill veta mer om hur man bygger sajter med Drupal, utvecklar moduler och teman osv.

Vi vill att träffarna skall vara till för alla; nyfikna, nybörjare såväl som mer avancerade veteraner. En blandning är alltid bra eftersom det sporrar diskussion och nya vinklar, vilket alla lär sig en massa från.

Vilka har nytta av Geek Meet

<

ul>

Läs mer
Bild för AdamEvertsson

Drupal Geek Meet på Webbhuset

Från: 
2013-09-23 18:00 Europa/Stockholm
Event type: 
User group meeting

Vi kör vidare på våra Geek Meets där du kan dyka upp, snacka Drupal, knacka kod, visa kod, diskutera lösningar, diskutera problem (Drupal-relaterade - relationsproblem får du ta med Dr Phil), visa upp något du byggt i Drupal eller hålla en mini-föreläsning om något du brinner för.

23e september är datumet, 18:00 är klockslaget. Vi kommer att husera i Webbhusets lokaler på Kungsgatan 48 (mitt på gågatan, ett stenkast från Domkyrkan - http://www.webbhuset.se/kontakta-oss för karta ). Stort tack till Webbhuset för detta.

Läsk och snacks kommer att finnas som förtäring.

Läs mer
Bild för tsvenson

Event: Drupal Workshop i Göteborg

Från: 
2013-09-09 18:00 Europa/Stockholm
Organizers: 
Event type: 
User group meeting

Vi träffas, snackar, meckar med Drupal och lär av varandra.

För mer detaljerad info se https://groups.drupal.org/node/314413

För att få like kolla på hur många som kommer så är det kanon om du klickar på "sign up"-knappen.

Läs mer
Bild för AdamEvertsson

Drupal Workshop i Göteborg

Drupal workshop, meetup, träff, dejt - kärt barn har många namn.

I Göteborg har vi i över två år haft våra Go:ttogethers som har lärt oss mycket, men som inte alltför ofta varit mer av ett socialt evenemang där företaget som ordnat tillställningen har kunnat visa upp sina bästa sidor. Det är en jättebra grej, dessa Go:ttogethers och jag med många andra är otroligt tacksamma för de företag som väljer att anordna dessa.

De är, dock, av den mer sociala biten. Träffas, tjöta, dricka öl, ta en korv, snacka sk*t.

Läs mer
Bild för tsvenson

Uppföljning från DrupalCamp BoF:en - Regelbundna träffar osv...

Först måste jag bara säga att det var en grymt bra DrupalCamp i år. Alla som var med och organiserade skall ha en stående applåd, minst, som tack för superbra jobb. Ser redan fram emot nästa år!

Läs mer
Bild för tsvenson

Regelbundna Göteborg-träffar

Kul, det börjar droppa in lite intresserade i gruppen.

En sak jag hade tänkt ta upp på min BoF: Communityaktiviteter behöver inte vara så jäkla organiserat! på DrupalCamp Göteborg är att anordna regelbundna Drupal-träffar med fokus på communityn och att lära av varandra.

Min tanke är träffar varannan vecka:

<

ul>

Läs mer

Göteborg

Resurser

Subscribe with RSS Prenumerera på innehåll