Drupal Workshop i Göteborg

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
AdamEvertsson's picture

Drupal workshop, meetup, träff, dejt - kärt barn har många namn.

I Göteborg har vi i över två år haft våra Go:ttogethers som har lärt oss mycket, men som inte alltför ofta varit mer av ett socialt evenemang där företaget som ordnat tillställningen har kunnat visa upp sina bästa sidor. Det är en jättebra grej, dessa Go:ttogethers och jag med många andra är otroligt tacksamma för de företag som väljer att anordna dessa.

De är, dock, av den mer sociala biten. Träffas, tjöta, dricka öl, ta en korv, snacka sk*t.

Vad som har saknats är det geekiga biten, biten där man kan ta med sig datorn, tjôta med folk om sina Drupal-problem, be om hjälp, visa upp något man har gjort - drupla loss helt enkelt.

I samtal med Thomas Svensson har vi vritt och vänt på det hela och sagt att vi ska pröva något som alternerar med ortens Go:ttogethers. Att varannan vecka försöka träffas och geeka loss totalt i Drupal-sfären.

Vi testar att träffas på måndagar och lördagar i första hand, med start kommande måndag 9e september klockan 18:00. Platsen är i Kodameras lokaler på Första Långgatan 16. Där kan vi sitta och prata Drupal, visa upp vad man har hittat på sistone, våga fråga om det man inte känner till, tills kvällen övergår i... well, senare kväll.

Så, kortfattat: Första Långgatan 16, måndag 9e september 18:00. Drupla och geeka loss totalt.

Hoppas vi ses då.

// Adam

Comments

Event nu också

tsvenson's picture

Och nu finns workshoppen som event också. Gå till https://groups.drupal.org/node/314418 och signa upp om du kommer.

--
/thomas
T: @tsvenson | S: tsvenson.com

Dema dev och test verktyg

tsvenson's picture

Då jag har en hel del erfarenhet från att testa patchar, och på annat sätt hjälpa till med utvecklingen av många moduler och andra initiativ på drupal.org, så kan jag köra en lite snabbgenomgång av dom verktyg och annat jag använder för det.

Uppskattar en genomkörare tar 15-20 minuter eller så. Sen kan dom som vill ställa frågor och diskutera vidare om det.

@AdamEvertsson, det finns möjlighet till projektor hos er va?

--
/thomas
T: @tsvenson | S: tsvenson.com

Nej, projektorn har inte

AdamEvertsson's picture

Nej, projektorn har inte kunnat kopplas in än, men vi har en platttv som vi kan koppla upp. Vi har två konferensrum så du kan ta ett av dem för din genomgång så kan de som inte är intresserade av just det ta det andra.

// Adam




✄-----------------------------------------------------
Adam Evertsson - Came for the code, stayed for the community!

Platt-TV funkar smutt. Blir

tsvenson's picture

Platt-TV funkar smutt. Blir mysigt och bra.

Ni har HDMI-kabel va?

--
/thomas
T: @tsvenson | S: tsvenson.com

Missa inte att Kodamera har

AdamEvertsson's picture

Missa inte att Kodamera har sina lokaler på Första Långgatan 16 nu för tiden.
http://www.kodamera.se/kontakt




✄-----------------------------------------------------
Adam Evertsson - Came for the code, stayed for the community!

Hej alla!Jag skulle vilja

AndreasT's picture

Hej alla!

Jag skulle vilja passa på att tacka Adam och Thomas för initiativet att faktiskt se till att det blir något av det som diskuterades på DrupalCamp Göteborg.

Jag är relativt ny vad gäller Drupal och driver två föreningssidor på min fritid. Det är alltså inget jag jobbar med till vardags. Jag har väl kommit så långt att jag klarar av de enklare uppgifterna som att installera drupal, vilka moduler som är bäst på vad (till viss del), men känner att jag vill veta lite mer. Vad kan då vara bättre än att gå på en workshop för att se om man kan lära sig något nytt!

Och oj! vad jag fick lära mig :)

Thomas drog en kanon presentation med förslag på verktyg som kan vara till stor hjälp när man som ny vill försöka komma in i Drupal genom att initialt arbeta med issue köer. Vi tyckte det lät som den absolut bösta inkörsporten om man någon dag skulle vilja bidra med något eget. Man lär sig t.ex. Drupals coding-style guides, man lär sig arbetsflöden, hur system för hantering av issues fungerar, GIT etc. Här är lite av det Thomas nämnde i sin presentation.

http://dreditor.org/ - Ett JavaScript tillägg för att förenkla livet då man skall skriva kommentarer och jobba med reviews av patchar i en issue kö. Finns för flera olika webbläsare.

http://pareview.sh/ - En site gjord av skaparen av simplytest.me. Kan använda för att göra code-review för att se hur bra en viss kod anammar Drupals coding-styles.

Netbeans nämndes som ett av de vanligare IDE för Drupal utveckling. Det finns guider på drupal.org hur man bär sig åt för att konfigurer Netbeans så att code-completion etc. fungerar. Eclipse är ett annat IDE, guider för konfigurering finns på https://drupal.org/node/1019816.

Git i allmänhet:

http://pcottle.github.io/learnGitBranching/ - Genomgång av Git för nybörjare.

https://github.com/ - En site där du kan ha ett centralt och öppet GIT repo.
https://bitbucket.org/ - En site där du kan ha ett centralt och stängt GIT repo.

Vi pratade även lite löst om olika utvecklings moduler för Drupal, som t.ex. https://drupal.org/project/devel, https://drupal.org/project/coder.

För lokal utveckling finns det färdiga distributioner med allt man behöver för att köra en utvecklings server; t.ex. http://www.wampserver.com/en/ .

Jag vill åter igen tacka Thomas och Adam (och Kodamera) för en trevlig kväll. Vi synes om två veckor! Hoppas fler har möjlighet att komma. The more the merrier :)

Kul att det funkade

tsvenson's picture

Tack Andreas, mycket roligt att du gillade formatet och innehållet. Alltid kul när saker fungerar redan från början.

Sen vete tusan om du är nybörjare längre. Av det jag såg du gjort på seglar-sajten så var det grymt imponerande.

--
/thomas
T: @tsvenson | S: tsvenson.com

Håller med. Det du har gjort

AdamEvertsson's picture

Håller med. Det du har gjort på de sajterna och de frågorna som kom visar att du har greppat såväl webbutveckling som Drupal.




✄-----------------------------------------------------
Adam Evertsson - Came for the code, stayed for the community!