Dela up $rows i views theming

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
matsjacobsson's picture

Hejsan,

Jag är väldigt ny i drupal och har fastnat på temaskapandet. Jag har gjort en vy som listar filer och beskrivning. Har gjort ett nytt template (views-view-etc...tpl.php) och vill istället för att den skriver ut alla rader med $rows dela upp dem så att jag kan ändra dem separat.

Nån som vet hur man gör?
I det är fallet är det nod-titel och en bild (image field) men kommer även att vara text fält mm. Borde man inte kunna får ut variablarna med id numret istället? (i det är fallet tex. field_background_image_fid ). Har sett att nån använt $fields->content men får det inte att fungera..

Tacksam för tips! /Mats

Comments

Jag är inte helt hundra på

pontus_nilsson's picture

Jag är inte helt hundra på vad du vill göra men räcker inte de klasser du får ut från views? Vad är det du vill dela upp och tema separat?

Om du vill ha större kontroll på vilken den markup views spottar ut så rekommenderar jag att du tittar på Semantic Views. Med den modulen kan du sätta vad varje rad ska ha för element och klass. Du får också kontroll ner på fältnivå och kan i ditt fall t.ex. sätta att bildfältet ska spottas ut som <div class="image">etc.

//Pontus Nilsson, Digitalist

Ok! det verkar vara det jag

matsjacobsson's picture

Ok! det verkar vara det jag är ute efter. ska installera och testa. Tack!!

Jag hittade också att $rows inte är en array utan en string så man måste använda preprocess i views för att splitta upp raderna separat... Nån som har något tips på tutorial på det? /Mats