Nyheter

Bild för klokie

Hackarattack mot Kammarkollegiet

Såg ni den här?

Hackarattack mot Kammarkollegiet - DN.SE

Kammarkollegiets webbplats har utsatts för ett dataintrång. ... Kammarkollegiet.se drivs med en gammal version av webbsystemet Drupal, som enligt webbplatsens egen dokumentation inte har uppdaterats sedan april 2013.

Läs mer
Bild för mortendk

Drupalhagen 2014 - a friendly reminder from köbenhavn :)

Heya sverige!

Just a friendly reminder that the 7th DrupalCamp in copenhagen is gonna be in 2 weeks
Hope to see a bunch of our swedish friends.

http://drupalhagen.dk/
24 -25 october + a codesprint sunday !

-yes writing this in english so you dont think i have a potato in my mouth

cheers
mortendk

Läs mer
Bild för acke

Två svenska vinster i Blue Drop Awards 2014

Extra roligt för oss svenskar att Karolinska Institutet (http://www.ki.se) vinner Best Education Website och Viasat (http://www.viasat.se) vinner Best Media Website i Blue Drop Awards 2014.

Prisutdelningen skedde i går på DrupalCon i Austin, Texas (https://austin2014.drupal.org) och det fanns bidrag från 18 länder. Flest nomineringar kom från USA, hela 81 stycken.

Läs mer
Bild för tobiassjosten

Coderetreat i Stockholm, lördag 7:e september 2013

Är du intresserad av att bli en bättre programmerare? Då tycker jag att du ska komma på Coderetreat imorgon, lördagen den 7:e september.

Vi samlas kl 9 i Gamla stan och tränar oss sedan i ett par olika övningar för att vässa våra skills och levla upp som programmerare. Lunch och kaffe finns på plats, så du behöver bara packa med en dator.

Läs mer
Bild för dgtlmoon

Co-Working space in Gothenburg

Hej!

I've been working recently from this place in gothenburg

http://www.pavementgbg.se/

It's got good amenities and lots of good pubs/food nearby, check it out if you need somewhere to work from in gothenburg.

talk to them if you need a meeting place and you're not a member, could be a good place for events also

Läs mer
Bild för Itangalo

Drupal 7: Börja här (översikt av innehåll)

Om en vecka levereras den nya svenska boken om Drupal 7 till förlaget, och ett par dagar senare är det release på DrupalCamp Stockholm. Jag är förstås spänd och förväntansfull inför att få se boken i fysiskt format.

Det här är en sammanfattning av en blogg på nodeone.se om vad boken innehåller, vilket förhoppningsvis gör det lättare att veta om den är något för dig.

Läs mer
Bild för Itangalo

Ny svensk bok om Drupal (lanseras på DrupalCamp)

Jag avslutade precis vad jag tror är sista riktiga manusbearbetningen av nästa svenska Drupalbok, och skickade till Studentlitteratur. Det känns bra, riktigt bra.

Jämfört med förra boken har en hel del saker förändrats:

 • Det är Drupal 7. Och Drupal 7 är troligtvis det kraftfullaste CMS:et på planeten.
 • Istället för två webbplatser som byggs från början till slut, presenteras funktioner för sig – men tillsammans med exempel.
 • Det finns övningsuppgifter, oh yes. Övningsuppgifterna är dessutom skrivna som user stories, för att ge lite hjälp att komma in i agila utvecklingsmetoder.
 • Det finns tre avdelningar i boken; grundfärdigheter i Drupal core, nödvändiga färdigheter för att bygga informationsarkitektur, och övriga moduler som du måste känna till.
 • Views har två hela kapitel (och de är välfyllda). Och har jag nämnt att det är nytt gränssnitt till Views? Jag tror att detta blir första boken som dokumenterar det nya gränssnittet. (Men det krävde att jag skrev om båda kapitlen förra veckan!)
 • Modulerna Flag, Rules och Page manager/Panels har var sina kapitel – och är sedan tidigare utvalda som essentiella moduler.
 • Det finns ett kapitel om att exportera konfiguration med Features, Strongarm och andra metoder.
 • I allmänhet har innehållet mer tyngd och mer nytta för professionella Drupalutvecklare – det är mycket mer än bara introduktion.
 • Boken är mer. Det kan hända att den blir dubbelt så tjock som förra boken.
Läs mer
Bild för acke

Sveriges bästa intranät är byggt med Drupal

Igår tog SkandiaMäklarna hem segern för Sveriges bästa intranät i Web Service Award. Det är vi på Happiness som tillsammans med SkandiaMäklarnas byggt det med Drupal. Det är roligt att se open source och i synnerhet Drupal i dessa sammanhang som annars domineras av CMS som EPiServer och SiteVision.

Mer info:

http://www.idg.se/2.1085/1.365550/fortfarande-svart-att-hitta-pa-svenska...

http://www.webserviceaward.com/wsa.asp?act=21

Läs mer
Bild för zoo33

@drupalsverige på Twitter!

Om du som jag använder Twitter som främsta källa till nyheter i Drupalträsket så kommer du förmodligen gilla nya @drupalsverige! Här twittras automatiskt allt som skrivs på denna grupp så att du aldrig mer missar vad som händer!

@drupalsverige betraktar jag som hela svenska communityts egendom, så hör av er om ni har förslag på förbättringar! Jag tänker mig att den kommande drupalsverige.se kommer kunna använda det till exempel. Kanske är någon i det gänget sugen på att vara redaktör för kontot och twittra mer manuellt?

Läs mer
Bild för Itangalo

Intensiv startkurs i Drupal, 4–5 oktober

Den 4–5 oktober går en Drupalkurs som jag är riktigt glad att ha fått sätta samman. Det är en intensiv startkurs, som går igenom massor av de saker man behöver för att kunna använda Drupal på riktigt.

Målgruppen är delvis personer som jobbat lite med Drupal, men framförallt personer som har vana från andra publiceringsverktyg (eller webbpublicering från kod) och vill ha en snabb acceleration i sina Drupalkunskaper.

Kursen innehåller bland annat

 • Drupal core, kompakt sammanfattat
 • CCK, inklusive ett antal tilläggsmoduler
 • Views, inklusive ett antal tilläggsmoduler
 • Bra hjälpmedel vid utveckling (läs drush, Devel, Admin Role, med mera)
 • Översiktliga genomgångar av ett antal av de mångsidiga moduler som är bra att känna till, så som Flag, Rules, Content Access och Panels/Context
Läs mer
Subscribe with RSS Prenumerera på innehåll

Sweden

Group events

Lägg till kalender

Gruppmeddelanden

Denna grupp har ett RSS-flöde. Du kan också prenumerera på dessa personliga flöden:

Hot content this week