Om denna grupp

Inlägg som handlar om Sweden-gruppen, hur den fungerar och hur den borde fungera.
Bild för josefinamcneely

Mail från forumet i mailet

Ursäkta men är det här forumet Under Construction? Skojar bara. Men den är lite plottrig. Och jag hittar inte inställningarna så jag måste ställa en sån här dum fråga i forumet: hur gör jag för att jag inte ska få varje inlägg i forumt i min mail? Tack för hjälp.

Läs mer
Bild för Itangalo

Grattis, oss!

Jag ville bara passa på att gratulera svenska Drupalforumet för att vi nu har fyllt 1000 medlemmar. Heja oss!

Läs mer
Bild för nadam

Administratörer till g.d.o/sweden och drupalsverige.se

Finns det fler som är intresserade av att administrera denna grupp och/eller drupalsverige.se? Känns lite synd att det (förutom jag) bara är folk från NodeOne, när det finns så många svenska Drupal-leverantörer.

Själv är jag dessutom väldigt inaktiv då jag inte håller på med Drupal längre. Det enda jag gör är att bevaka meddelanden som skickas till drupalsverige.se och gör mindre uppdateringar baserat på det.

/Adam

Läs mer
Bild för Itangalo

På väg bort från svenska forumet

Det är knappt tre år sedan jag blev manager här på det svenska Drupalforumet. Sedan dess har det hänt massor av saker – antalet medlemmar har ökat från något hundratal till idag 901 personer, rännilen av inlägg har blivit till en respektabel flod, och Drupal i allmänhet har växt något enormt i Sverige och i världen. Vi har haft vår allra första Drupalträff i Sverige, och många fler efter det.

Läs mer
Bild för Itangalo

Ja må vi leva!

Only local images are allowed.

Svenska Drupalforumet har just nått 700 medlemmar. Heja oss!

Jag vet inte hur vi ska fira, men att göra en Drupaltårta vore ju inte fel.
Grattis alla svenska Drupalister!

//Johan Falk, NodeOne
**
Vill du lära dig mer om Drupal? Kolla in samlingen av tips och guider!

Läs mer
Bild för Itangalo

Kategorier?

Här på forumet finns av gammal hävd (eller urgammal hävd) ett antal kategorier, som blivit smått utökade efter hand. Jag tror att det finns anledning att se över dem, för att se vilka som faktiskt utnyttjas, vilka som lika gärna skulle kunna plockas bort, och vilka kategorier som vi eventuellt skulle vilja lägga till.

Vill man vara radikal kan man säga att det nog bara är några få kategorier som är motiverade, och jag skulle säga att det är följande:

  • Nya frågor är en hjälp för mig (och förhoppningsvis andra) för att hitta frågor som fortfarande väntar på svar.
  • Hej och presentation är trevlig att ha kvar, för att kunna läsa presentationer av folk som är aktiva i forumet.
  • Drupal Sverige är en aktiv diskussion som är värd att kunna följa för sig.
Läs mer
Bild för dixon_

Hur ska vi uppföra oss i vår community?

Moshe Weitzman skapade nyligen en ny grupp här på g.d.o. Gruppens syfte är att ta fram en "Code of conduct" - ett dokument om hur man bör uppföra sig i vår community. En sorts "coding standard" fast för hur vår community ska fungera och fortleva. Grunden är tagen direkt ifrån Ubuntu Code of Conduct som har fungerat med framgång.

Läs mer
Bild för fabsor

Drupalsverige.se - möte 24/3/2010

Under onsdag kväll hölls ett möte om siten drupalsverige.se. Nedan beskrivs vad som gicks igenom. Kommentarer och synpunkter välkomnas varmt!

Läs mer
Bild för fabsor

Drupalmöte i Göteborg med fokus på översättningar av Drupal 7

Från: 
2010-02-08 16:00 - 19:00 Europa/Stockholm
Event type: 
User group meeting

Nu är det snart dags för årets första drupalträff!

Drupal 7 alpha har kommit ut och vi svenskar har fått ett alldeles eget översättningsteam på localize.drupal.org. Det betyder att det nu är möjligt att börja översätta Drupal 7 på ett effektivt sätt, något som vi absolut borde komma igång med så fort som möjligt. Under mötet hade tänkt sätta igång med detta, och i allmänhet diskutera hur arbetet på localize.drupal.org ska skötas.

Läs mer
Bild för fabsor

Svenskt översättningteam finns nu på localize.drupal.org

Nu har vi äntligen fått igenom vår ansökan om att få vara med på localize.drupal.org!

Det betyder att vem som helst kan gå med och lägga in översättningsförslag till projekt på drupal.org som sedan kan godkännas och komma med i den officiella översättningen som skeppas med det drupal-projektet.

Att få en bra svensk översättning som är så komplett som möjligt är ett jättestort jobb, så vi behöver därför all hjälp vi kan få med översättningsförslag på servern. Vem som helst med ett konto på localize.drupal.org kan gå med i det svenska översättningsteamet och börja komma med förslag.

Läs mer
Subscribe with RSS Prenumerera på innehåll