Ny Drupal 7 site uppe för Artic Stuidos

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
nylin's picture

Hej!

Äntligen har vi på Artic Studios lanserat vår nya site. Sidan bygger på vårt älskade Drupal, och denna gång på version 7!
Det känns extremt roligt att äntligen få släppa denna sida som vi under en period har jobbat hårt på.

Ni som är intresserade kan ta en titt på http://www.articstudios.se/

/ Max Nylin

Comments

Stiligt! Vi släppte också

tobiassjosten's picture

Stiligt! Vi släppte också nyligen vår webbplats på Drupal 7. Långt ifrån lika ambitiös och matnyttig som er dock. :)

Lite feedback:
* Varför stora bilder till startside-sliden? Om det verkligen är ett måste – se iallafall till att använda title-attributet.
* Läcker effekt på undernavigeringen för Portfolio! Saknas dock mellan Hemsidor/Visitkort/Loggor?
* Gör ni mer än bara hemsidor till era webbklienter? Terminologi ligger mig varmt om hjärtat. :P
* Kommer RSS till bloggen? Jag vill ju börja prenumerera.
* Snyggt kontaktformulär. Kul att se lite nytänk! Men kanske borde ni överväga att behålla era labels även efter focus på elementen?
* Hett med Spotify bland följ-länkarna. Saknas bara lite tyngre elektronisk musik. ;)

Hej Tobias!

nylin's picture

Tack för svar!

  1. Menar du att hela sliden är en bild, alltså med texten inkluderad i bilden? Jag kikade efter en modul liknande views slideshow eller liknande men hittade inte släppt för Durpal 7, kanske har du något tips?
  2. Det fungerar för oss, menar du att dom inte åker så mycket mellan dom tabbarna kanske? Det är ju för att dom projekten innehåller den valda typen och då bara byter bild.
  3. Vi gör lite allt möjligt, men just nu riktar vi oss främst mot traditionella (eller vad man nu säger) hemsidor men även mot iPhone-anpassade sidor och appar. Vi har också lite planer gällande Drupal SEO på gång. Sen gör vi även webappar, designar lite loggor och annat skojj vid efterfrågan.
  4. Vi får ha RSS-flödet i tankarna så ska vi nog kunna få in det snart!
  5. Jo kanske man kunde köra med att bara markera innehållet vid fokus, får se hur vi gör. Det finns alltid saker man kan göra bättre vid släpp.
  6. Det kan du nog inte räkna med ;-)

Feedback

tobiassjosten's picture
  • Jag menade att varje instans som visas var en bild. Det har nackdelar som att användaren inte kan kopiera texten eller söka efter den på sidan. Om ni inte heller använder title-attributet så blir det svårt för sökmotorerna att förstå vilket godis ni har på sidan.
  • Ahh – nu ser jag hur subnavigeringen fungerar.
  • Det jag menade var användningen av själva ordet "hemsida". Det är ju bara startsidan och det man oftast menar är webbplats, sajt eller liknande. Signerat ordhitler.
  • Och nu har ni en prenumerant till!

Tack

nylin's picture

Tack för din feedback Tobias!

Jag visste inte att Views Sldeshow fanns till Drupal 7 ännu, men nu ser jag att det åtminstone finns en dev version ute så den verkar ju vara på g. Använder ni den på er startsida? Anledningen till att vi gjort som vi gjort är del att vi hade en flashbaserat website förut, och då hade alla bilder redo. Den andra anledningen är helt enkelt att inte Views Slideshow fanns tillgänglig då vi började bygga siten.

Snygg sida

markus.lar's picture

dubbelpost. se nedan.

Snygg sida

markus.lar's picture

Snygg sajt!

Den från Kollegorna också. En fråga. När ni gör de där slide-funktionera på framsidan, använder ni er av någon särskild modul för detta, eller är det egen kodning?

Views Slideshow

tobiassjosten's picture

Tack! Vi använder Views Slideshow för att göra den slidern.

Tack

nylin's picture

Tack Markus.

Vi använder oss av jCarousel som finns som Drupal 6/7 modul, denna kan du hitta här; http://drupal.org/project/jcarousel
Då views tyvärr inte fungerade med jCarousel för tillfället fick vi generera outputen som en vanlig osorterad lista och sen använda modulens egna API funktion jcarousel_add(). Du kan läsa mer om denna på http://drupalcode.org/viewvc/drupal/contributions/modules/jcarousel/READ... under rubriken API usage. Hoppas detta hjälper dig!

/ Max

RSS Feeds

nylin's picture

Har lagt till RSS Feeds för bloggen och portfolion nu ifall du vill följa Tobias, dock visar jag bara titeln i Feedsen, kunde inte välja att bara visa titeln och teasern av någon anledning, kanske någon bugg med Views för D7.

Snyggt! Men...

tobias-'s picture

... det står väldigt lite om vilka ni är :) Jag vet inte ens var i Sverige ni befinner er.

Jag tror att ni skulle få ut rätt mycket om ni gör usability-tester, så att syftet med sajten når besökaren - dvs potentiella kunder (eller?).

Vidare tycker jag att förstasidan missuppfattas de första sekundrarna jag är där. T ex jag går in på förstasidan och får upp "Boka din semester online.", rätt förvirrande :) Man fattar inte från början att det är en slideshow på sajtexempel. Det är heller inget annat som indikerar att ni är en webbyrå.. Det kanske ska stå vid er logga? (bara titelramen säger att ni sysslar med webbutveckling). Nu klickade jag mig in på sidan vetskapen att ni faktiskt är en webbyrå.

Nu ska inte jag säga mig vara expert på området. Men jag har i alla fall läst lite om det och ett boktips jag kan lämna är "Don't make me think!" http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0321344758

/Tobias

Tusen tack...

nylin's picture

Tusen tack för din utmärkta feedback Tobias (nummer 2)!

Att ha en "Om Oss" sida är såklart någonting man inte får glömma, ska upp en sådan så snart som möjligt.

Jag kan förstå att förstasidan kan vara lite förvirrande, man ser riktigt vad det är vi sysslar med, iallafall inte de första 5 sekunderna. Jag tänker att vi som slide nummer ett kanske ska hälsa besökare välkommen med tillhörande kort-kort presentationstext under. Sen skriva något i stil med "Vidare följer exempel på jobb vi gjort »".

Tack för boktipset och åter tack för din ovärderliga feedback!

Snyggt

fanderzzon's picture

Snygg och enkel hemsida. Jag undrar dock om ni använder en modul under portfolio? Portfolion ser väldigt proffsig ut iaf.

Tack

nylin's picture

Tack så mycket! Vad tänker du på för något? Om du tänker på filtreringsfunktionen så använder vi oss utan en jQuery plugin som heter QuickSand, du kan läsa mer om den här.

Snyggt

fanderzzon's picture

Hej, jag kanske inte förklara mig så noga. Det jag tänkte på var att när man klickar på ett projekt så kommer det upp en förstoring, bildvisning, hur många som kollat tidigare och favoriter. Använder du någon modul till det eller har du skapat det själv?

Enda "negativa" kritiken jag kan ge är att i IE 7 ser iaf jag 2 st scrollningar på sidan. Har faktiskt aldrig sett det innan mer ser ganska roligt ut :)

Hej! Det är en mix av olika

nylin's picture

Hej!

Det är en mix av olika moduler och jQuery plugins. I grunden är det FancyBox som visar bilder i ett bildspel med en förhandstittsfunktion som jag skapat själv, Skulle kunna skicka den till dig om du vill, men den är inte någon fullfjädrad jQuery-plugin så en del saker är hårdkodade. Hur många som har titta på den genereras av Statistics-modulen som följder med Drupal 7 (vet inte om den funkar likadant på Drupal 6). Like-funktionen har jag skapat själv med en blandning av jQuery och ajax (denna skulle du också kunna få, men det är lite samma sak med den som med den förra, inte helt flexibel, ännu).

Tack för feedbacken, har uppmärksammat det på någon annan sida vi gjort, men inte prioriterat det ännu =).

Hoppas du fick ett svar du kan få ut någonting av!