Kategorisering av inlägg på forumet

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
You are viewing a wiki page. You are welcome to join the group and then edit it. Be bold!

Jag har stökat runt några gånger bland forumets kategorier, och idag kom jag på att det kanske inte är uppenbart för alla hur tankarna bakom kategorierna är. För att det åtminstone ska finnas en teoretisk möjlighet att förstå dem skapar jag denna wikisida med några förtydliganden. Jag vill göra tydligt att det inte handlar om en sida med regler man måste följa, utan snarare en sorts demokratifråga - det ska gå att förstå hur de som bestämmer tänker.
Det går förstås också att diskutera hur kategorierna ser ut här.

För tillfället finns följande kategorier på svenska Drupalforumet:

  • Frågor och svar: Detta är en samlingskategori för besvarade och obesvarade frågor. Det är inte tänkt att något inlägg ska vara märkt med denna kategori - inlägg sorteras implicit in under denna kategori om de läggs i någon av underkategorierna:
    • Nya frågor: Nya frågor som ställs läggs in under denna kategori.
    • Besvarade frågor: Frågor som blivit besvarade flyttas in under denna kategori. Det sker gärna av frågeställaren själv, men oftast av en administratör.
    • Gamla frågor: Frågor som är åtminstone någon månad gamla och ännu saknar svar flyttas till denna kategori. På så vis kan de få lite extra uppmärksamhet.
    • Avskrivna frågor: Frågor som blivit övergivna hamnar här - det handlar alltså om frågor som det inte längre verkar finnas något intresse för att få besvarade. (Anledningen att dessa fått en egen kategori är att det ser osnyggt ut med riktigt gamla obesvarade frågor.)
  • Tips och guider: Hit sorteras inlägg som på ett tämligen utförligt sätt berättar hur man gör olika saker med Drupal. Här hamnar också tips om andra ställen där man kan lära sig mer om Drupal.
  • Projekt: Denna kategori rymmer projekt som flera i forumet kan samarbeta kring och bygga vidare på - exempelvis listor på Drupal-webbplatser och Drupal-termer på svenska.
  • Drupal Sverige: Denna kategori rymmer inlägg som handlar om den kommande webbplatsen drupalsverige.se.

Dessutom finns kategorierna Allmänt, med underkategori Om Drupal och Annat än Drupal, samt kategorierna Nyheter och Podcast.