Behöver en ingång

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
zy's picture

Hej alla, sedan Szeged går jag och funderar på hur jag skulle kunna "föra över" (alltså, i stora drag) min förenings sajt www.aukttranslator.se till drupal. Jag själv är för mycket insyltat/inrutat, vill någon se på det med nya ögon (the more the merrier)? Objectives: nästan "egen" RHEL05. Tackar på förhand. Lena

Comments

Hej Lena, Det är egentligen

ztyx's picture

Hej Lena,

Det är egentligen två stora saker som man behöver tänka på, nämligen 1) hur man för över sajtens informationsinnehåll till Drupal och 2) hur man för över sajtens design till Drupal.

Det första beror lite på hur er sajt ser ut idag. Är det mycket information? Behöver ni skriva något skript för att konvertera exempelvis alla era översättare till ett Drupal-vänligt databasformat? Det ser inte ut att vara en massa fasta sidor, så de kan manuellt flyttas in i Drupal antar jag.

Gällande översättare så skulle jag föreslå att du kikar på modulerna CCK och Views. CCK ger dig möjlighet att skapa nya "innehållstyper". En innehållstyp kan t.ex. vara en CD-skiva, handbollslag och i ditt fal låter det ypperligt som att du behöver an "Translator"-typ där du kopplar fält såsom, namn, plats och aukt.nummer med mera. Vilka språk som en översättare kan översätta till låter som en taxonomi, i princip en kategorisering av översättare.

Listan över översättare på förstasidan kan göras med hjälp av modulen Views som skapar listor av saker och ting. Du kan skapa en lista över alla termer i språk-taxonomin och lägga denna som ett block i högermarginalen på förstasidan.

Gällande design så är du otydlig om ni vill behålla det utseende (tema) ni har idag eller använda er av ett existerande (se även ThemeGarden & AllDrupalThemes). Enklast är att ta ett existerande tema, och eventuellt modifiera det lite. Jag tror att ni kan finna många liknande teman det ni har idag. Att skapa ett eget tema från scratch är ganska mycket jobb om man vill göra det ordentligt (och jag tror inte det är värt det för er del). Vill man ändå göra det så rekommenderar jag att utgå från exempelvis Zen-temat.

Lycka till - och hoppas att det här hjälpte mer än det gjorde dig förvirrad =),

Jens

Node import

TBarregren's picture

Du kommer behöva Node import som är ett ypperligt verktyg för att importera noder från CVS-filer som du genererar med ett enkelt SQL-kommando. Det finns också patch för att uppgradera Node import till D6.


Thomas BarregrenimBridge