Formulärförsök

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
Moppe's picture

Jag är ny på Drupal men tar mig sakta framåt. Har dock fastnat på formulär. Har hittat flera sätt att göra formulär på men inte hur jag sen ska få det ifyllda att visas på sidan. Som det är idag på en icke drupalsida är ett enkelt formulär för att lägga in annonser på en föreningssida. Det jag vill ha är altså:
1. Ett formulär som jag kan skapa olika fält i.
2. När någon väljer tex säljes i en selectbox ska det komma upp fler val att fylla i.
3. Beroende på om man väljer säljes, köpes osv så ska annonserna sen listas utefter detta.
4. Vid submit ska det skickas ett mail till några administratörer som i sin tur ska kunna godkänna det som skickats in och i så fall ska det läggas ut på websidan. Går inte detta kan man som andra alternativ lägga ut det ifyllda direkt och samtidigt skicka mail till adminer.

Vad är det för moduler som gäller? Har hittat så många olika dellösningar så jag blir snurrig och får inte ihop det på slutet.

Comments

Du behöver först ha modulen

bambi_2's picture

Du behöver först ha modulen Webformulär. Därefter måste Du ange på vilka sidor Du vill att formuläret ska kunna läggas till/visas. Detta gör man i Inställningar för just den modulen (Webform settings). Där klickar Du i aktuella sidor eller om Du vill att möjligheten ska finnas på alla sidor.
När Du kommer till aktuell sida finns därefter en flik med Webformulär som Du kan klicka på för att få göra Ditt formulär.
Alla inställningar som behöver göras för just det formuläret kommer då upp.
Glöm inte att aktivera modulen innan Du sätter igång...

Lycka till!
A-B

Ann-Britt

Har gjort ett formulär med webform

Moppe's picture

Men hur får jag resultatet att visas på websidan?

Skulle föreslå ett helt annat

Marcus 78's picture

Skulle föreslå ett helt annat angreppssätt

Istället för att skapa ett formulär skapar du en ny sidtyp. Sidtypen innehåller precis det du talar om, checkboxes kanske bilder och text.
Skiljer sig exempelvis köpes och säljes väldigt mycket åt så skulle jag rekommendera dig att skapa 2 olika sidtyper.

Sedan använder du dig av views för att "mata ut" sidorna.

Använd dig exempelvis av taxonomier för att skapa olika avdelningar, husvagnar, hundvalpar och stekpannor.

Sedan kan du antingen kan du låta användaren gå till sidor avsedda för exempelvis husvagnar.

Funktionaliteten med godkännande finns redan på sidtyper.

Webforms tycker inte jag kommer till sin rätt här. Det går att mata ut formulär i views men det krävs lite pillande. Vill du fortfarande använda formulär finns en guide på länken här
http://nodeone.se/sv/node/481

Gick visst inte så bra

Moppe's picture

Tänkte prova båda sätten men kom inte så långt. Jag följde ovanstående länk och fick nästan ihop det. Efter lite trixande så såg jag att inte databasnamnet stämde. Om man kollar i phpMyadmin så saknas det ett dr_ framför alla databasdelar. När jag satte dit dr_ så funkade det. Men sen kom ett annat problem som jag inte klarar att lösa.
Fatal error: Call to undefined function db_fetch_object() in .../sites/all/modules/data/data_node/data_node.module on line 361. Vad gör jag nu?

Även jag skulle skippa

Magnus's picture

Även jag skulle skippa Webforms och istället skapa en ny innehållstyp (eller flera beroende på hur olika annonserna är).

Ska försöka med andra varianten

Moppe's picture

men förstår inte alls hur jag får till en del av funktionerna där, återkommer antagligen med problem på vägen när jag "låst upp" sidan igen, just nu står det ju bara error...

Går ganska bra men

Moppe's picture

Jag har nu gjort ett formulär genom att skapa en egen nodtyp och det var en bra lösning. Jag kallade typen Säljes. När jag sedan tar upp formuläret på sidan så har den plötsligt titeln Creat Säljes. Har letat och läst men förstår inte hur man gör för att få den titel man vill ha?

Hittade det själv

Moppe's picture

Lyckades hitta det 5 minuter efter att jag skrev föregående inlägg. Vet inte hur jag lyckats springa förbi det så många gånger... Fanns under edti content page och automatic title generation.