Hantering av färdigheter och attribut på webbplats för bemanningsföretag

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
zatte's picture

Hej,

Kul att det fanns en grupp för svenskar :) Jag är ganska ny vad gäller drupal och jag är på jakt efter någon snäll själ som kan ge mig lite tips..

Jag håller på med en webbplats åt ett bemanningsföretag. Jag vill att man som 'anställd' skall kunna registrera sig, och använda sin användare lite som ett CV. Problemet jag har är att man skall kunna lägga till olika färdigheter/kunskaper och knyta attribut till dessa. T ex lägga till 'Utveckling' som färdighet sedan ange exempelvis hur många timmars erfarenhet man har av detta.

Man skall sedan kunna söka/filtrera informationen på ett vettigt sätt, och välja ut de som har t ex färdigheten 'Utveckling' och MINST 500 timmar erfarenhet av detta. Jag har funderat på att göra en ny content type för färdigheterna, men vet inte hur jag ska kunna söka fram användarna som har en viss färdighet med specfika underattribut (antal timmar av färdigheter t ex).

Tacksam för hjälp och tips!

Comments

Kolla på modulerna cck och views!

fabsor's picture

Jag tror att du kan lösa det här med hjälp av modulerna (cck)[http://drupal.org/project/cck] och (cck)[http://drupal.org/project/views]

Du kan därefter som du säger skapa en ny innehållstyp för färdigheter, och med hjälp av cck definiera nya fält till denna nodtyp som behövs för de erfarenheter du vill spara om färdigheten.

Du kan sedan använda modulen views för att göra listningar av färdigheter. Views är ett oerhört komplext verktyg, men det är fantastiskt flexibelt. Du kan till exempel definiera alla möjliga filter för vilka typer av noder du vill visa, till exempel scenariot du nämnde ovan.

Kolla på modulerna, och hör av dig igen om du får problem!

//Fabian Sörqvist

Problemet uppstår när jag ska

zatte's picture

Problemet uppstår när jag ska filtrera fram en användare, utifrån fält i flera olika content types, i min view. Jag kan t ex filtrera fram en användare utifrån en specifik färdighet och ett visst antal erfarenhetstimmar på den erfarenheten - men om jag sedan vill lägga till att användaren skall vara född efter ett specifikt datum, och födelsedatumet lagrar jag i en annan content type, så hamnar dessa på olika rader när jag filtrera i min view. Detta gör alltså att jag inte kan filtrera utifrån färdighet+timmar och födelsedatum samtidigt...

Tips?

Sweden

Group notifications

This group offers an RSS feed. Or subscribe to these personalized, sitewide feeds:

Hot content this week