Samla kunnighet och erfarenhet i en egen tråd?

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
Göran's picture

Under de tre senaste åren har jag stött på olika tekniska problem med moduler som kostat mycket tid att utreda och lösa. Flera gånger har problemet i sig kostat mycket tid. Till saken hör att flera strul är mer eller mindre onödiga, dvs fler andra har redan råkat ut för dem, och hittat olika lösningar eller ”work arounds” av olika tillfällig karaktär.

Jag skulle därför vilja föreslå en ny tråd med namnet ”Aktuella erfarenheter för DP7”

Jag kan ta ett exempel på ett problem som kostat mycket tid och hindrat en uppdatering av temat ”Adaptive Theme”, under lång tid sedan version 3.1 till 3.2. Till saken hör att jag använder ”Panels Everywhere”-modulen och då krävs även subthemat ”AT_Panels_Everywhere”.
Om man laddar ner dessa, idag när denna tråds skrivs, så kommer det inte att fungera. Ett fatalt error kommer att uppstå när man klickar i ” Enable extensions (global setting)” efter en installation enlig boken. Ett errormeddelande genereras med blank sida.
Orsaken är en felaktighet i subthemats template.php-fil. På rad 70 och 122.

Felet har dock uppmärksammats tidigare i ett annat sammanhang med annat error-meddelande och är därför svår att hitta. Det finns en patch här: https://www.drupal.org/node/1900236
Som löser problemet.

Ett annat exempel är ett fel i sista uppdateringen av menu-block, (i skrivandets stund) som kräver en patch för att fungera på vissa sidor/theman – likt en ”tickande bomb” är det bara en tidsfråga innan när/att kraschen kan komma.

Om vi hade en tråd med samlade erfarenheter enligt förslag där viktiga problemupptäckter och lösningar beskrivs, tror jag många andra kan spara tid på att känna till problemet i förväg och därmed inte råka ut för dem.

Vad tycker ni?

Comments

Jag tycker det låter som

Peter Törnstrand's picture

Jag tycker det låter som någon som hör hemma i respektive moduls/temas issue queue. Varför ska man gömma undan något sådant i den svenska gruppen?

--
Peter Törnstrand, Happiness

Göran's picture

På vilket sätt hör erfarenheter hemma i en issue queue?

Vad jag menar är, att eftersom det är lätt att missa alla aktuella problem så kan man samla dessa i en tråd, givetvis med länkar till rätt queue där själva frågan och svaren hör hemma.

Håller med dig om att själva issue ska placeras i respektive modul, men tips om att de som har betydelse finns, kanske skulle samlas i en tråd så att fler hittar eller känner till de som är viktiga...

Det passerar ju faktiskt en massa frågor som redan har lösningar.

Har inte drupal passerat 10 000 moduler också, kanske lätt att missa något viktigt för dem som inte sitter heltid med drupal.

TILLÄGG:
Kanske skulle tillägga att jag ser föreslagen tråd dels som ett nyhetsbrev och dels som ett index med kunskaper om olika viktiga problem.

// Göran

Bör väl ha ett eget ämne istället för tråd

pontus.froden's picture

Tror mer att det skulle passa som en tråd för varje modul/ämne istället för en lång tråd. Separata trådar där följdfrågor och tankar hänger ihop i.

En lång tråd blir så svårt att följa och hitta svar på frågor och dylikt.

Man skulle ju kunna lägga upp en ny kategori "Erfarenheter och tips" eventuellt med några under kategorier.

Göran's picture

... "erfarenheter och tips" är ett bra alternativ men jag tycker man ska sära på Drupalversionerna 6,7 och 8 isf.

// Göran