Fråga om filter i views

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
HansRoberto's picture

Hej! Har ett problem jag försökt lösa på olika sätt men inte ens kommit i närheten av att lösa. Vet inte om det löses bäst med views så jag ställer frågan här för lite input.

Jag vill att användare ska kunna välja intresseområden (fält i user). Varje intresseområde innebär ett antal sökord (4-10 st per område). Utifrån valda intresseområden vill jag sedan filtrera en viewstabell utifrån relaterade sökord. De noder som visas ska endast innehåll titel eller body som har en eller flera av sökorden i sig.

Hoppas det går att förstå. Har provat att fixa detta med rules också men är inte hemma särskilt mycket i den modulen. Hur skulle ni lösa detta?

Comments

knepigt

peder's picture

Skulle det vara möjligt att använda apache solr för att indexera innehåll och search api för att använda indexet i en vy

Till sist använda facet api för att kunna filtrera sökresultaten.

Det kanske går - tror jag såhär lite spontant.

Lycka till

Tack!

HansRoberto's picture

Det skulle kunna funka! Har inte tänkt i de banorna förut, varit mest inne på att fixa det med views eller någon tilläggsmodul till views. Ska prova!

Tack för tipset!

Hej! Löste detta med Rules

HansRoberto's picture

Hej!

Löste detta med Rules och taxonomy! Jisses vad enkelt det var! Och med Contextual Filter i Views blev allt löjligt enkelt! 90 % av mina Views kunde tas bort och ersättas med ngr få som gjorde samma jobb :-)

Less is more, som vanligt :-D
Trevlig Valborg på er!

Sweden

Group notifications

This group offers an RSS feed. Or subscribe to these personalized, sitewide feeds:

Hot content this week