Hur gömmer jag drupal i adressen?

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
Hagathissa's picture

Hej igen,

jag har byggt en sida för min förening, den är klar nu. Enda problemet som kvartstår är att startsidan har adressen www.exempel.se/drupal....hur får jag bort "drupal" från adressen?

Tack för all hjälp jag kan få!

Comments

Antingen får du flytta upp

AdrianB's picture

Antingen får du flytta upp allting i drupal-mappen ett steg upp så att säga, så de ligger i root-katalogen för dina webbsidor.

Ett annat sätt är att använda .htaccess (om man kör Apache) för att skriva om URL:erna så att man ändå kan ha Drupal i en underkatalog. Detta kräver även att man ställer $base_url i settings.php. Jag har beskrivit detta mera ingående här: http://groups.drupal.org/node/12478#comment-39999

(Om jag fick bestämma så skulle Drupal allting fungera på det sättet, dvs alltid ha alla filer i en underkatalog och sen gömma den med att skriva om URL:erna. Det skulle göra livet så mycket enklare eftersom man inte behöver blanda ihop Drupals filer med övriga filer som man kanske måste ha i rooten av olika anledningar. Det gör det också mycket enklare att uppgradera Drupal om man har det på ett webbhotell.)

så sant

MxRhd's picture

good point adrian!

Tack för hjälpen!

Hagathissa's picture

Ser fint ut nu!