Community-tanker och frågor

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
markus.lar's picture

Hej!

Jag ska bygga upp en communityliknande sida. Två funktioner jobbar jag på just nu, men får det inte att fungera / har fastnat lite i tanken. Jag arbetar i Drupal 7.

1) Att som användare kunna placera sin position på en karta.
- här jobbar jag med Gmap och Location-modulen, men jag får det inte att fungera. Fattar inte hur jag ska kunna få användarna att kunna markera sin position på kartan vid registrering. Har lyckats med det i drupal 6 tidigare, men jag måste missat något verkar det som. Kartan kommer helt enkelt inte upp, trots att jag tycker mig ha gjort alt rätt. Antar att modulerna har en bit kvar innan de igentligen är användbara. Är det bara att vänta in dem? Eller är de i dagsläget funktionella?

2) Taggning av användare.
- Jag vill att användarna i början skall kunna skriva några nyckelord om sig själva, samt vilka instrument de spelar. Här tänkte jag mig två taxanomier som man sedan kan söka i och hitta "vänner". Tror ni på denna lösning, eller finns det bättre idéer?

Comments

Valalternativ som inte är tillgängligt! - Gmap

markus.lar's picture

Jag kan inte markera platsen direkt via kartan. Har provat i tre webbläsare, med samma resultat. Hittade dock något som kan vara felet.

Valet: "locpick : Location chooser " är grått och kan ej kryssas i för gmap-modulen. Med andra ord så är det i dagsläget avkryssat för att man ska kunna kryssa i position direkt via kartan. Men jag förstår inte varför! Har ni några idéer?

Du skriver att du använder

Magnus's picture

Du skriver att du använder Drupal 7. Vad jag kan se är inte ens utvecklingsversionerna utlagda för Drupal 7 av dessa två moduler, så det återstår förmodligen en hel del innan de kan användas.