På väg bort från svenska forumet

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
Itangalo's picture

Det är knappt tre år sedan jag blev manager här på det svenska Drupalforumet. Sedan dess har det hänt massor av saker – antalet medlemmar har ökat från något hundratal till idag 901 personer, rännilen av inlägg har blivit till en respektabel flod, och Drupal i allmänhet har växt något enormt i Sverige och i världen. Vi har haft vår allra första Drupalträff i Sverige, och många fler efter det.

Som manager (och även innan dess) har jag skrivit många tips och guider här, svarat på mängder av frågor, och lagt en hel del tid på att i allmänhet städa och hålla ordning i forumet, men det senaste året har forumet fått allt mindre av min uppmärksamhet. Senaste halvåret har jag kanske besökt forumet på allvar en gång i månaden.

Med detta som bakgrund har jag bestämt mig för att kliva ner från posten som manager (ägare) och administratör (medlem med extra behörigheter) för forumet. Det är inte rimligt att jag som knappt besöker forumet längre ska vara en av de som säger sig ta ansvar för hur det fungerar och drivs framåt.

Eftersom varje grupp här på groups.drupal.org behöver en manager kommer det att behövas någon ny på den posten. Finns det någon som känner sig hugad till uppdraget? Och finns det någon som känner sig hugad till att bestämma hur en sådan person ska väljas om det finns flera kandidater?

Jag kommer på inget vis att sluta besöka svenska forumet, eller vara en del av det. Men huvuddelen av mitt engagemang i Drupal kommer, liksom den senaste tiden, att ligga på andra platser.

Med bästa hälsningar,
//Johan Falk

Comments

Johan! Det är med lite sorg i

filijonka's picture

Johan!

Det är med lite sorg i hjärtat jag läser detta då du har burit fram detta grupp på ett så bra sätt.

Peter

Omorganisering

nadam's picture

På sätt och vis tråkigt, men känns ändå som rätt beslut. Jag har själv varit inaktiv länge och bör inte stå med som "group organizer" längre. Om ingen annan kliver fram så nominerar jag pontus_nilsson som ny manager tills vidare. Han har varit väldigt aktiv både här och i arbetet med drupalsverige.se.

Om det finns flera som är intresserade av att administrera gruppen så tycker jag vi plockar in alla (om det inte blir löjligt många) och låter dem internt bestämma vem som ska stå som manager. Vi behöver även mer folk till drupalsverige.se för att kunna ta den till nästa nivå.

Det vore också bra att regelbundet se över vilka som är organizers och vilka som är intresserade av att bli det, så vi inte hamnar i samma situation om 2-3 år. Inte för jag vill göra det till någon byråkratisk formalitet, men misstänker att vi har missat några som kan ha varit intresserade och är mer aktiva än oss.

/Adam