Blogmodulen borta från Drupal-core - något annat som bör plockas bort?

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
MiSc's picture

I helgen så plockades Blog-modulen bort från core på Drupal 8. Det är inte helt vanligt att man tar bort funktioner, men i detta fallet anser jag att det var ett mycket bra val. Blog-modulen är inte väl underhållen och har inte utvecklats speciellt mycket mellan versioner - den har inte heller erbjudit den funktionalitet som man kan vänta sig av en blog-funktion.

Jag kan tycka att man även bör plocka bort forum från core. Vad tycker ni?

Comments

forum borde vara kvar

evanion's picture

Jag tycker att forum borde vara kvar.
Dock så borde RSS aggregatorn kollas över.

Här finns en lista på fler

pontus_nilsson's picture

Här finns en lista på fler moduler som diskuteras om att ta bort. Jag tycker de flesta av dem kan ryka och istället att en Drupalprodukt kan erbjuda dem vid installation.

T.ex. en Drupalblogg installation kan innehålla blog-relaterad funktionalitet med Wysiwyg etc.

Att underhålla t.ex. bloggmodulen i core kan medföra att Drupal core utvecklas långsammare / längre releasecykler.

//Pontus Nilsson, Digitalist

Är väl ganska enig med

MiSc's picture

Är väl ganska enig med listan, förutom forum, - lite tveksam till att behålla Color dock.

/* Mikke Schirén, https://digitalist/ */

Jag har aldrig riktigt förstått

Tarnaurion's picture

Jag har aldrig riktigt förstått vad jag ska ha blogg-modulen till. Jag har testat den nån gång för länge sedan (för Drupal 6.x), men tyckte att den var onödig för min del när man har CCK och Views.

Dock kan jag förstå att nån som gör en väldigt enkel sida, utan CCK och/eller Views, så kan det säkert vara bra. Men inte inte som en core-modul.

Håller med pontus_nilsson om att de flesta skulle kunna tas bort från core som finns på listan, och erbjuda dem som contrib-moduler. Jag tror att både att Drupal-core och de eventuella "utflyttade" moduler skulle må bra av att leva sina egna liv. Som jag har förstått så är det i huvudsak bara buggfixar som kommer med i nya funktioner i Drupal-core, och inte nån ny funktionalitet - vilket hämmar modulernas vidareutveckling.

Det finns en sak i

solipsist's picture

Det finns en sak i sammanhanget som är bra och det är XML-RPC-API:et (xmlrpc.php) som gör det möjligt att lägga upp blogginlägg med desktop-mjukvara (man slipper alltså använda browsern). Man kan göra samma sak med Services men det är krångligare.