Är det ok om admin ändrar rubriker på frågor för att göra dem tydligare?

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
Itangalo's picture
Lätt!
86% (24 votes)
Lätt inte!
4% (1 vote)
I de flesta fall (men kanske inte mina inlägg)
11% (3 votes)
Total votes: 28

Comments

Hmm...

TBarregren's picture

Som administratör ställer jag mig både positiv och negativ till idéen. Syftet är gott: att underlätta för andra att hitta intressanta artiklar. Men var går gränsen mellan att förbättra och förändra? Och börjar vi ändra rubriker så kan vi lätt falla för frestelsen att "förbättra" annat också. (Jag har gjort det en gång.) Ytterst kan man falla för frestelsen att "oskadliggöra" en obekväm åsikt. Det kommer förstås vare sig Itangalo eller jag att göra. Men det är en fråga om principer.

Jag kan därför inte rösta på "Lätt!", vilket indikera att man tar lättvindigt på saken. Men jag anser att det finns fall då det kan vara befogat (se det tidigare nämnda exemplet), så jag kan inte heller rösta på "Lätt inte!". Återstår "I de flesta fall (men kanske inte mina inlägg)" som jag väljer att tolka som "I de få fall där det kan vara befogat". Faktum är att det kliar i mina fingrar just nu att gå in och redigera denna omröstning, och ändra det sista alternativet. ;-)


Thomas BarregrenNodeOne

De flesta vet att admin kan

HansRoberto's picture

De flesta vet att admin kan både ändra och radera inlägg, det är inget konstigt med det. Om någon faktiskt skulle vara inne och förstöra så måste admin ha den möjligheten. Att möjligheten finns innebär inte automatiskt att man får eller att man gör det lättvindligt.

Jag röstade på Lätt! för att jag litar på Itangalos exeptionella omdöme. Frågan handlade väl "bara" om rubriken, inte i själva texten... Eller?? Det kan bli ganska konstigt om jag skulle återkomma till mitt inlägg och se att själva texten är omgjord...

Kan man inte komma överens om att admin får ändra i rubriker, men att den ursprungliga rubriken läggs inom parentes? Då är ändringarna uppenbara och därmed granskningsbara...

/Hans

Bra idé

Itangalo's picture

Bra idé att redigera i rubriken, men ha kvar originalet. Jag skulle dock vilja vässa förslaget genom att spara originalrubriken överst i brödtexten, så att inte rubrikerna blir toklånga.

Om ingen protesterar högljutt inom den närmsta tiden kommer förslaget nog att genomföras.

//Johan Falk, Solna
PS: Och jag tackar igen för de snälla orden. Fortsätter det så här så kanske jag skulle satsa på att bli president istället. Eller nåt. :-)