Drupal eCommerce-lösningar

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
hello65's picture

Jag vill sätta upp en webshop och har erfarenhet från Drupal 6 och Drupal 7. Jag har tittat på Commerce Kickstart flera gånger men varje gång blivit besviken av två viktiga anledningar: (1) dokumentationen på hemsidan stämmer inte överens med vokabulären etc i själva lösningen och (2) systemet verkar komplicerat och svårt att anpassa. Vidare verkar Commerce Kickstarts forum bestå av 95% spam så huvudintrycket av Commerce Kickstart och Commerce Guys är av ett system som inte sköts som det bör och därför bäst undviks...

Jag är intresserad av att höra vad övriga medlemmar i forumet tycker och vilka andra lösningar, om några, jag bör titta på? Ubercart verkar fortfarande utvecklas men deras demosite är offline och ute till försäljning, övriga lösningar verkar användas väldigt lite...

En webshop skall kanske inte baseras på Drupal överhuvudtaget??

Comments

Håller på och drar igång en

pontus.froden's picture

Håller på och drar igång en webbshop själv just nu. Jag kör med en ren Drupal installation och Drupal Commerce modulerna. Visst innan man kommer in i det så är det lite komplicerat, fast det är ju Drupal också när man är ny ;)

Tycker faktiskt att det fungerar riktigt bra.

Men så har jag aldrig kollat på deras forum om jag ska vara helt ärlig ... :)

Vet inte hur dina krav ser ut

hello65's picture

Vet inte hur dina krav ser ut men jag behöver:
- använda flera språk med sammanhörande valutor
- hantera priser med och utan moms
- hantera fraktkostnader
- hantera multipla rabattprogram baserat på användaridentitet
- kunder skall i sin tur kunna spara multipla leveransadresser för sina beställningar

Jag bedömer ovanstående som "baskrav" för en europeisk webshop idag om man inte talar om en "t-shirtswebshop"...

Har någon länkar till webshopar byggda på Commerce Kickstart som uppfyller alla, eller åtminstone de flesta, av ovanstående krav? De exempel jag sett via deras website är inte så imponerande...

Mina krav beror på vilken typ

pontus.froden's picture

Mina krav beror på vilken typ av webshop det är som ska byggas ;)

Tror nog ha sett moduler till de flesta av dina krav.

Det hänger nog mest på hur mycket arbete du är beredd att lägga ner på det. Det finns ju annars en uppsjö med e-handelsplattformar i alla prisklasser och varianter.

Drupal Commerce kan troligen

frjo's picture

Drupal Commerce kan troligen uppfylla alla de krav du listade, det är en mycket flexibel lösning och helt integrerad med Drupal.

Det är också en komplex lösning, till för dem som har tid eller pengar att lägga ned och har behov av en anpassad webb-plats där e-handeln är helt integrerad med övriga delar av webb-platsen.

För de allra flesta kunder brukar jag rekommendera att använda någon av alla de e-handel tjänster som finns istället. Det går mycket fortare/blir mycket billigare att komma igång och ofta är behoven av anpassningar inte så stora.

Webshop

bambi_2's picture

frjo - har Du några bra exempel på andra än Drupal Commerce?

Ann-Britt

Bra fråga till frjo (och även

hello65's picture

Bra fråga till frjo (och även andra medlemmar som har synpunkter). Jag vill åter fråga om någon har exempel på "bra" webshoppar - mer avancerade än en t-shirtshop - byggda på Commerce Kickstart?

Har du kollat runt lite i

pontus.froden's picture

Har du kollat runt lite i showcasen som finns?

https://drupalcommerce.org/showcase

Javisst, jag har för mig att

hello65's picture

Javisst, jag har för mig att jag skrev det i mitt första inlägg och tyckte exemplen var rätt torftiga, därav min fråga.

Jag tolkade det som att du

pontus.froden's picture

Jag tolkade det som att du bara hade kollat deras exempel butik och inte de nio sidorna med webbshoppar i drift

kickstart för att lära dig

tobiasaldgard's picture

Hej hello65,

Jag är kanske lite sent ute men jag har lite erfarenhet av de två commerce sidor jag satt upp. Först ska jag tillägga att jag är väldigt rookie och kodar inget själv utan förlitar mig på moduler och patchar.

Det jag kände första gången jag öppnade commerce och skulle bygga en webbshop va att jag inte riktigt hade koll. Därför använde jag mig av kickstart i tron på att "det är ju en färdig butik som jag bara kan ändra logga och varor i". Men icke, kickstart va klurigare än klurigast. Dock va det en bra källa för att starta min förståelse för commerce. När jag körde fast i de enskilda modulerna tog jag mig till simpletest.me och testade på en kickstart sida.

Min erfarenhet och det jag vet om commerce är att du kan göra en webbshop enligt dina specifikationer, vissa saker kommer ta mer tid än andra att fixa och beroende på hur mycket tid/pengar du vill lägga på det kan det, som frjo skriver, vara en idé att kolla på redan färdiga e-handelplattformar.

Men är du som jag och min vän, lite envis och vill ha "koll" på sidan, så är commerce lite bättre än übercart enligt mig.

//Tobias