Finns det fler drupalböcker att köpa?

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
mohammed.alikhan's picture

Finns det inga andra böcker än "Börja med drupal av Johan Falk". Jag förstod att boken var för nybörjare och insåg ganska direkt att man kunde det mesta redan. Är intresserad av att köpa en annan drupalbok. Kanske för mer avancerade användare eller normal-användare får man väl säga i mitt fall.

Comments

Using Drupal är en bra bok på

solipsist's picture

Using Drupal är en bra bok på samma tema som Johans, det vill säga förklarar hur man skruvar ihop sajter med existerande moduler. Om du vill lära dig mer om hur Drupal fungerar under huven rekommenderar jag Pro Drupal Development.

Länkar till recensioner av

CirruZZ's picture

Länkar till recensioner av Itangalo här i gruppen..
Recension: Using Drupal
Recension: Pro Drupal Development


Anders Olsson

Jag funderar på köpa pro

mohammed.alikhan's picture

Jag funderar på köpa pro drupal development, det kommer bli svårt att läsa den på engelska! Jag är ganska okej på engelska men inte mer än så...

Tyvärr är Börja med Drupal

solipsist's picture

Tyvärr är Börja med Drupal den enda boken på svenska. Det är inte uteslutet att vi väljer att skriva fler böcker. Det vore intressant att höra vad du förväntar dig av en mer avancerad Drupalbok på svenska.

Helt enkelt att man skriver

mohammed.alikhan's picture

Helt enkelt att man skriver en med fördjupad bok om drupal. Hade pro drupal development funnits på svenska så hade jag garanterat köpt den. Kanske att man skriver en liknande förbjupad bok fast på svenska. Kanske höra från mer avancerade drupalanvändare om vad som egentligen kan behövas. Jag är lite mer av en nybörjare/normal användare, som vet hur man installera moduler, teman etc. Hur man skapar olika forum och bloggar på en enkel nivå. Jag är dock väldigt intresserad av att lära mig mera. Men det känns som om det är hur mycket som helst att lära!
Mycket tacke vare användare på forumet blir det bättre o bättre. =)

Jag håller med Mohammed!

bambi_2's picture

Jag håller med Mohammed! Johans bok är bara lite skrap på ytan, det vi behöver är mera kött på benen. Jag tittar på Johans screen-casts och de är bra, men helt plötsligt, någonstans, är det en detalj som Johan inte tänker på att vi nybörjare inte kan/förstår och sen kommer man inte längre.
Jag skulle t ex vilja lära mig hur man lägger till bilagor till en view, det ser så himla enkelt och bra ut, men nånstans på vägen tjallar det till sig och jag fattar inte vad som är fel.
Checklista steg 1, 2, 3 osv...
Jag förstår att man inte kan skriva böcker om alla detaljer, men det vore underbart att få en svensk manual av något slag (kanske finns?)!
A-B

Ann-Britt

Borde inte gruppen kunna ta

Dahliz91's picture

Borde inte gruppen kunna ta fram en bok gemensamt likt "Fritis.se - Fri IT i Skolan". Har ingen erfarenhet av att ta fram böcker gemensamt via en internetgrupp men det borde väl gå. Så lägger man upp en struktur och så får folk bidra precis som till Drupal Dokumentationen

märker du vad det är för

Orjan's picture

märker du vad det är för problem du har med bilagor? jag har då lyckats lära mig själv... så kanske jag kan hjälpa dig på vägen...

Länk till Drupal böcker!

LinEek's picture

http://drupal.org/books

En bra länk om man vill se vilka böcker det finns om drupal.
Själv väntar jag med spänning på Drupal 7 the Bible som kommer ut i november.

qxt