Tankar om val av webbhotell - VPS eller shared hosting

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
markus.lar's picture

Hej!

Jag sitter just nu och letar efter ett bra och prisvärt hostingalternativ för en ny drupalsite jag ska sätta upp. Det ska bli lite av en community, med profilfunktioner, "se mig på kartan", forum, organiska grupper med mera.

Jag tittar just nu på två intressanta alternativ:

Manufrog - shared hosting - ~250 MB PHP-minne enligt supporten, mellan 150 och 450 kronor per år för lite olika utrymmen och trafik.

Glesys - Cloud VPS - skalbart - 256 MB PHP-minne, cirka 100 - 120 kronor i månaden.

Vad säger ni om detta?

Är VPS värt 2 - 3 gånger mer i kostnad? Manufrog är ju tämligen billigt får sin minnenivå, men det kanske finns andra nackdelar?

Vilka är fördelarna med VPS? Antar att man är garanterad sitt PHP-minne, har fullständig kontroll etc.

Vilka är era åsikter?

//Markus

Comments

Den största fördelen, tycker

Letharion's picture

Den största fördelen, tycker jag, med VPS är att du med fullständig kontroll kan köra Aegir på servern. Även drush är ju väldigt trevligt och ofta tidsbesparande att ha tillgång till. Drush kan ju dock fungera på shared hosting också.

Jag har en drupalsite på

Orjan's picture

Jag har en drupalsite på manufrog och tycker det fungerar bra. 256 Mb minne som de har räcker gott. Jag föreslår nog att man använder deras brittiska servrar om man har sverige som målgrupp, annars kvittar det. skillnaden är dock mest märkbar på ftp-överföringar, så själva surfandet är ingen större skillnad. jag kör drush genom modulen shell, och det fungerar bra, men man kan ju inte göra den allra första installationen med drush då... manufrog är mycket trevligt i pris för det man får, och supporten är underbar.

På just minnesfrågan låter

Letharion's picture

På just minnesfrågan låter 256 väldigt bra. Inte ens Drupal Commons kräver mer än 192 på en test-site, och Commons är "modul-tungt", minst sagt.

Är Linuxs-servrar inte din

frjo's picture

Är Linuxs-servrar inte din starka sida är shared hosting hos t ex. Manufrog ett betydligt bättre val.

Har du intresse, tid och kunskap att sätta upp, optimera och underhålla en server är en VPS hos GleSYS ett utmärkt val. Jag har själv en VPS hos dem och är mycket nöjd.

Jag tror VPS:en med det månadspriset har totalt 256 MB RAM. Det räcker troligen inte för att köra Linux, Apache, MySQL och PHP plus annat du vill ha igång på din server. Du behöver nog minst 512 MB eller mer.

Föregående talare har såklart

Letharion's picture

Föregående talare har såklart helt rätt i att det är stor skillnad på att få 256mb till php, och att ha 256mb i ram till en hel dator.
Jag tänkte mig inte för och min andra post antyder nog motsatsen. Med andra ord så kan man nog behöva dom där 512 istället för 256 om man kör VPS.

Tack för tankarna

markus.lar's picture

Hej alla och tack för tankarna!

Jag beslutade mig för att gå på manufrog först, en relativt liten investering, och kan vid behov skala upp genom att gå vidare till exempelvis en VPS.

Nu är det bara att hugga tag i arbetet! :)

Hur funkar det?

Itangalo's picture

Hej!
Jag är på väg att sätta upp en ny sajt, och väljer mellan att hosta den hos Manufrog eller Binero.
Hur funkar Manufrog för dig? (Och vilket paket valde du till slut?)

Amazon VPS

Cristobal Wetzig's picture

Amazon har inte den enklaste prismodellen, jag har inte sett så många inlägg om amazon ec2 här i forumet.

Jag tog fram en tabell för mig själv när tidigare min server gick ut. Det kan vara så att någon annan kan ha nytta av tabellen.

Tex kan man få en 1.7GB VPS för 115kr i månaden om man binder sig på tre år. Motsvarande prestanda på prisvärda glesys kostar 580kr + moms.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AkJuQEeuZqqUdEE5aUtFX21NLUR...

Sweden

Group notifications

This group offers an RSS feed. Or subscribe to these personalized, sitewide feeds:

Hot content this week