Speciallistning av noder i Views

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
AdamEvertsson's picture

Goder afton

Jag sitter och försöker få fram en ganska speciell listning av noder via Views (i alla fall verkar det vara en speciell listning då jag inte hittar någon annan information på nätet som liknar detta).

Vad jag har att jobba med är en Drupal7-sajt med de senaste versionen av Views, några tusen noder som har olika publiceringsdatum utspridda över 2013 och tidigare (och senare så småningom).

Vad jag vill åstadkomma är att t.ex. den 4:e april vill jag visa de noder som har publiceringsdatum 2013-04-04, ingen annan. Oavsett om det är 2013 just nu eller om det är den 4:e april 2015. Är det den 4:e april ska endast de noder som har publiceringsdatum 2013-04-04 visas. Nästa dag, den 5:e april ska de noder som har publiceringsdatum 2013-04-05 visas och så vidare och så vidare hela året.

Jag har försökt filtrera fram detta i Views, men kan inte komma ner på de nivåerna hur jag än gör.

Är det någon som har några tips i hur jag bör göra? Finns det en modul som ger denna funktionalitet, eller behöver jag skriva något eget?

// Adam

Comments

Om jag inte minns fel så

Orjan's picture

Om jag inte minns fel så finns inget publiceringsdatum inbyggt? Jag minns att jag använde en modul publishdate för att få en som är uppdaterad med rätt just publiceringsdatum. Sen borde man sätta um upplösningen/noggrannheten på datumfiltret till enbart dag och inte tid, och sedan filtrera på "beräknat datum" eller liknande namn, jämförelse på lika med och i datumberäkningsfältet ange "now". Kan kolla när jag kommer hem, sitter på tåget just nu...

Hej Örjan Dåligt beskrivet av

AdamEvertsson's picture

Hej Örjan

Dåligt beskrivet av mig, det datum jag kallar Publiceringsdatum är ju det som noden får som ursprungsdatum, det som finns under Publicerad.

Tar tacksamt emot tips när du kommit hem med tåget... ; )

// Adam




✄-----------------------------------------------------
Adam Evertsson - Came for the code, stayed for the community!

Så, nu har jag kommit med

Orjan's picture

Så, nu har jag kommit med tåget och landat osv.

Jag ser att det tydfligen inte fungerar på den tidsstämpeln, jag får inte upp de inställningarna där, men att det fungerar på ett fält av date-typ. Förstår inte varför inte date hanterar de inbyggda datumfälten som datumfält, men det gör den inte.

så alltså skulle jag tro att man behöver skapa ett fält som man tex med rules sätter till created-date när det sparas. bara för att få det i ett date-fält. känns onödigt, men får nog göra så för att få det fungera rätt. men vi blir nog av med det i D8 då date blir inbyggt.

hm. vänta nu. förstår jag dig

Orjan's picture

hm. vänta nu. förstår jag dig rätt nu om du bara vill visa dagens inlagda poster rakt av? eller menar du att oavsett vilket år ska det vara 2013 års poster från den dagen?

Kan man inte lösa det med ett extra fält?

Göran's picture

Jag tänker mig två fält: "Pub-day" och "today-date" (kanske man behöver använda rules, för att få fält-värdena jämförbara)
Och sen filtrera på en jämförelse mellan de två fälten, pub-day och today-date med "equal to"?

// Göran

Tack för er input, har varit

AdamEvertsson's picture

Tack för er input, har varit upptagen med att populera och testa DrupalCamp Göteborgs webbplats (http://summer2013.drupalcamp.se/) så detta har hamnat lite vid sidan om.

Jag får nog föra över publiceringsinformationen till ett datumfält och via det kunna filtrera det så det visas korrekt, ska testa det ikväll.

To be continued...

// Adam




✄-----------------------------------------------------
Adam Evertsson - Came for the code, stayed for the community!

Lite snabbt

tomassjosten's picture

Hej,

Checkade lite snabbt på problemet om hittade under contextual filter något som låter som något du skulle ha användning för i denna fråga. "created date". Hinner tyvärr inte kolla igenom hur det fungerar just nu, men kanske är det en väg i rätt riktning.

Tomas
tomassjosten.se

Också BOOM kommer en lösning

AdamEvertsson's picture

Också BOOM kommer en lösning inseglande på ett litet löv! Stort tack Tomas, det löste det hela.

Vad jag gjorde, så andra kan ta del av det, var att välja Contextual Filter -> fälten "Created Date" och "Created Month" och sedan valde ett Default value som jag sedan satte till Current Date. (Det fanns möjlighet att ta PHP-kod också, så det hade säkert gått.)

Och då slänger vyn ut sig de tre noder som skapats den dag som man är inne på sidan! Vips har jag återskapat min gamla (usla) ASP-lösning i Drupal, och med den kraften under skalet kan jag börja utveckla sajten! Kul!

Stort tack alla som hjälpte till, och framför allt Tomas som kom med en lösning som sparade mig en massa tid!

// Adam




✄-----------------------------------------------------
Adam Evertsson - Came for the code, stayed for the community!

Gött

tomassjosten's picture

Kul att det funkar Adam!!

Var en ren tillfällighet att jag droppade in idag och såg inlägget :)

Tomas
http://tomassjosten.se

Sweden

Group notifications

This group offers an RSS feed. Or subscribe to these personalized, sitewide feeds:

Hot content this week