Webform i ett block

bambi_2's picture

Hej!

Idag ville jag lägga ett webformulär i ett block och hittade en modul som hjälpte till med det.
Det gick bra, men - det gamla formuläret låg kvar under texten på den sidan webformuläret hör ihop med. Man behöver ju inte ha både ett block med formuläret och det vanliga...
Hur får man bort det? Eller ska man göra på ngt annat sätt än att först starta med en sida, göra webformuläret och därefter lägga till blocket?
Tacksam för förslag!

Comments

Webformulär i ett block

Ann-Britt

Sent svar och det verkar som

AdamEvertsson's picture

Sent svar och det verkar som om du löst det. Webform-modulen kan själv skapa ett block av formuläret som du kan placera ut var som helst, det gör du under inställningarna på formuläret. Så du kan antingen skriva en massa brödtext i webform-noden och sedan ha formuläret, eller så fyller du en vanlig sida (Basic page) med information och väljer att visa blocket som tillhör formuläret under content.

Du får gärna beskriva hur du löste det, om inget annat så är man ju nyfiken. Och framtida användare kan ju dra nytta av det också.

// Adam
✄-----------------------------------------------------
Adam Evertsson - Came for the code, stayed for the community!

Webformulär i ett block

bambi_2's picture

Nej, jag har inte löst det.
Om jag lägger formuläret i ett block (det funkar bra) så ligger det vanliga formuläret kvar under texten i content.
Till slut tog jag bort blocket, det såg fånigt ut med två formulär på samma sida... fast jag hellre hade velat att det gick att göra tvärtom.
Jag ska läsa Ditt svar igen och se om det kan hjälpa mig att få ordning på det, i så fall återkommer jag!

Ann-Britt

Formuläret kommer ju alltid

AdamEvertsson's picture

Formuläret kommer ju alltid att synas på noden (om det är av typen webform), det tror jag inte du kan välja bort på något enkelt sätt. Så om du verklgien vill ha formuläret i ett block så skulle jag rekommendera att lägga till brödtexten på t.ex. en Basic Page och sedan välja att placera ut blocket i Innehållsregionen, fast under innehållet då.

För att exponera Webform-formuläret som ett block väljer du att redigera noden, gå till fliken Webbformulär > Inställningar för formulär > Utökade inställningar (längst ner på sidan) och klicka i Tillgänglig som ett block.

// Adam
✄-----------------------------------------------------
Adam Evertsson - Came for the code, stayed for the community!