Administratörer till g.d.o/sweden och drupalsverige.se

We encourage users to post events happening in the community to the community events group on https://www.drupal.org.
nadam's picture

Finns det fler som är intresserade av att administrera denna grupp och/eller drupalsverige.se? Känns lite synd att det (förutom jag) bara är folk från NodeOne, när det finns så många svenska Drupal-leverantörer.

Själv är jag dessutom väldigt inaktiv då jag inte håller på med Drupal längre. Det enda jag gör är att bevaka meddelanden som skickas till drupalsverige.se och gör mindre uppdateringar baserat på det.

/Adam

Comments

Bra initiativ, dags att rensa

pontus_nilsson's picture

Bra initiativ, dags att rensa upp listan till de som är aktiva och släppa in nya.

//Pontus Nilsson, Digitalist

Kan tänka mig att hjälpa till

Orjan's picture

Kan tänka mig att hjälpa till om så är. Jag är iofs ganska nybörjare, har hållt på i ca ett år, men jag lär mig mer och mer hela tiden. Studerar fortfarande, så jag har ingen koppling till en webbyrå eller liknande, men har då heller inte erfarenheten som kanske behövs av hur webbyråer använder systemet...

Jag följer alla diskussioner

Magnus's picture

Jag följer alla diskussioner här, så jag kan hjälpa till även jag.

Bra där

tobiassjosten's picture

Mycket välbehövligt. Bra, Adam!

Jag har inte möjlighet att administrera själv (hinner sällan ens svara på frågor nu för tiden!) men vill gärna passa på att nominera Pontus till Benevolent Administrator For Life. :)

Trevligt :)

pontus_nilsson's picture

Trevligt :)

//Pontus Nilsson, Digitalist

En annan kan också tänka sig

AdamEvertsson's picture

En annan kan också tänka sig att hjälpa till, följer ju också de flesta diskussioner här på forumet.




✄-----------------------------------------------------
Adam Evertsson - Came for the code, stayed for the community!

Nu är jag i och för sig på

MiSc's picture

Nu är jag i och för sig på NodeOne - men om det behövs hjälp här eller på drupalsverige.se så hjälper jag gärna till.

/* Mikke Schirén, https://digitalist/ */

Jag tror inte vi behöver fler

pontus_nilsson's picture

Jag tror inte vi behöver fler från NodeOne till g.d.o som administratörer. Däremot behöver vi få snurr på Drupalsverige.se genom byggande och skrivande av artiklar. Ta kontakt med mig eller nadam så kan vi berätta vad som behövs göras och hur man kommer in.

//Pontus Nilsson, Digitalist

Kan ta bort alla utom mig själv

Itangalo's picture

När jag kollar in sidan för att hantera användare i gruppen ser jag att jag kan ta bort (och skapa) administratörsskap för alla utom mig själv. Antingen beror det på att man generellt inte kan ta bort sig själv, eller på att mitt användarkonto står som ägare för gruppnoden.

Alltså:

  • Jag kan sköta uppdateringar av administratörer, så snart det finns en accepterad lista jag ska uppdatera till.
  • Eventuellt tar det lite tid innan jag kan få bort mig själv som administratör, och vi lär behöva en ny person som går in som ägare för gruppnoden.

Om jag förstår saken rätt är följande personer intresserade av administratörsskap:

  • pontus_nilsson
  • Orjan
  • Magnus
  • henlfern

(och MiSc jobbar främst med drupalsverige.se)

Orjan pekar ut sig själv som en relativ nybörjare, så jag föreslår någon av de andra tre som ny gruppägare. Låter bra?

//Johan Falk
**
Check out NodeOne's Drupal Learning Library! 190+ screencasts and exercises, for Drupal introduction, advanced configuration, and coding. Creative Commons license!

Där ser man. Jag kunde visst

nadam's picture

Där ser man. Jag kunde visst också ändra på alla utom dig, så jag tog bort mig själv som admin.

Eftersom Pontus är den enda nuvarande admin som är aktiv (vad jag vet), så tycker jag han är självskriven som ny ägare av gruppen. Finns inte heller någon annan som har samma "track-record" vad gäller engagemang här och med drupalsverige.se. När den nya admin-gruppen är på plats kan den internt utse annan ägare om det skulle behövas, men det är ju mest en formalitet i alla fall.

Listan ser bra ut tycker jag.

pontus_nilsson's picture

Listan ser bra ut tycker jag. Jag kan axla rollen som gruppägare, det vore en ära :)

//Pontus Nilsson, Digitalist

Även jag är intresserad,

asperon's picture

Även jag är intresserad, mailade Pontus om det för en månad sedan eller så, om vi inte tycker att det blir för många kockar?

// Xelera.

Kul att du är intresserad.

nadam's picture

Kul att du är intresserad. Det har inte funnits några specifika kriterier för att bli admin, men spontant tycker jag att man bör ha varit ganska aktiv i gruppen i minst ett halvår eller år innan man blir admin.

På drupalsverige.se kan man däremot bli admin lättare om man t ex vill hjälpa till med vidareutvecklingen av sajten.
http://groups.drupal.org/node/60648

/Adam

Gôtt!

AdamEvertsson's picture

Finns det några riktlinjer som man bör följa? Vad ska man tänka på som admin? Kan de med mer erfarenhet tänka sig att dela med sig av sin kunskap?




✄-----------------------------------------------------
Adam Evertsson - Came for the code, stayed for the community!

Bra fråga

nadam's picture

Bra fråga. Det har inte heller varit riktigt uttalat.

Dagligen så handlar det om att övervaka vad folk skriver och kanske korrigera titeln på inlägg (byta ut "HJÄLP!!!!" mot "Problem med views arguments i D7"). Som gruppen är indelad i kategorier nu så kan man ibland behöva tagga om ämnen från "Nya frågor" till "besvarade/gamla/avskrivna". Där har det spårat ur en del ser det ut som (358 "nya" frågor i skrivande stund). Man behöver förstås inte vara inne varje dag och läsa allt, men ju mer/oftare desto bättre.

Mindre regelbundet kan man uppdatera det som notifieras högst upp på första sidan.

Långsiktigt så handlar det om att se över och förbättra strukturen på gruppen. Ändra layout på första sidan om man kommer på något bättre. Ändra kategoristruktur (kanske ta bort kategorierna "Podcast" och "Nya/Besvarade/Gamla/Avskrivna frågor").

Det är även bra om man följer andra grupper på g.d.o och tar med sig erfarenheter därifrån. Vilken kategori-indelning funkar bäst? Maintenance och groups.drupal.org är två grupper där man kan diskutera med andra admins.

Med tanke på de begränsningar som finns på g.d.o så kan man också överväga att istället starta ett "riktigt" forum på drupalsverige.se. Många andra lokala grupper har gått den vägen, t ex Norge och Danmark.

En bra idé

AdamEvertsson's picture

Att starta ett forum med större möjligheter på drupalsverige.se är en bra idé, lite synd att "överge" g.d.o men jag tror att det skulle gagna Drupal i Sverige. Dels är designen bättre på drupalsverige.se, men kopplingen till befintliga webbplatser kanske kan göra att folk inser att om t.ex. Passagen eller Vita Huset kan köra Drupal så kan jag det med.

Lägger definitivt min röst på en sådan lösning.




✄-----------------------------------------------------
Adam Evertsson - Came for the code, stayed for the community!

Fixat!

Itangalo's picture

Nu finns nya administratörer för forumet! Och alldeles strax är jag inte administratör längre.
Känns bra att lämna över till folk som kommer att göra (och redan gör) ett bra jobb, när jag inte finner tid att göra det.

Kick ass!
//Johan Falk

Jag brukar då och då köra en

pontus_nilsson's picture

Jag brukar då och då köra en varv på listan över frågor som är obesvarade och gå in och tagga dem som besvarade ifall så är fallet. Det vore toppen om alla admins kör ett varv där så kan vi få ner antalet obesvarade frågor.

Som administratör är det ju också toppen ifall man kan delta i uppbyggnaden av det svenska forumet genom att dels vara aktiv här, hjälpa till att organisera översättningssprintar, kodsprintar, drupalcamps, drupalträffar och andra marknadsrealterade / drupalrelaterade aktiviteter för drupal och drupalforumet. Vi har också ett parallellt arbete med drupalsverige.se som ska hjälpa till att marknadsföra drupal i sverige, där tror jag vi har en lång väg kvar innan vi har något som används och är attraktivt. Att vi får in fler aktiva här kan förhoppningsvis lyfta upp den sajten.

Vi ligger på plats 8 i storlek över de geografiska grupperna. Jag tycker det är viktigt att vi håller kvar forumdelen här. Om något saknas så tror jag vi får bra gehör från administratörerna av g.d.o. Om någon vill ta fram en idé hur g.d.o. skulle kunna se ut så kan vi diskutera den här på forumet och skicka iväg.

//Pontus Nilsson, Digitalist

Tack för förtroendet! Jag

Magnus's picture

Tack för förtroendet! Jag brukar gå in och behandla förslag på översättningsservern några gånger per vecka. Går igenom frågorna här till veckan och rensar upp bland de som är besvarade.

Strukturen som drupal.dk har gillar jag. Speciellt med ett riktigt forum och inte bara att trådarna är taggade med taxonomier som i den här gruppen. Skulle vi gå över till något liknande kan man ju ha någon slags RSS-syndikering i den här gruppen kanske med en länk för att läsa mer och kommentera till drupalsverige.se.
Som det är nu försvinner nog många frågor för att det är svårt att få en överblick. Visst, kollar man http://groups.drupal.org/unread så får man uppdaterat vad som senast har uppdaterats, men jag tror inte det är så många som går in regelbundet och kollar igenom uppdaterade trådar. Speciellt inte om man är medlem i flera grupper.

Länk från drupalsverige.se hit

AdamEvertsson's picture

Det känns som om det svenska foruments vara eller icke vara här på g.d.o. kan stötas och blötas lite, men för att börja någonstans kanske det kunde skapas en menypost på drupalsverige.se kallad "Forum" som länkas hit? För att ge de som hittar till drupalsverige.se och söker svar en chans att slussas in i g.d.o.




✄-----------------------------------------------------
Adam Evertsson - Came for the code, stayed for the community!

Bra idé. Fixat på

pontus_nilsson's picture

Bra idé. Fixat på drupalsverige.se nu.

//Pontus Nilsson, Digitalist

Det finns ju ett antal

tsvenson's picture

Det finns ju ett antal företag som sysslar med Drupal i Sverige, och förmodligen en hel del privata bloggar som skriver om det också. En ide vore att lägga till dom på drupalsverige.se på liknande sätt som Planet Drupal. Dock behövs det lite riktlinjer för vad som krävs för att dom skall kunna läggas till. Mitt förslag är:

Två feeds:
- Företagsnyheter
- Svenska bloggar om Drupal

I båda fallen så skall svenska språket användas. Vad gäller företagsnyheter så föreslår jag att ren reklam om egna företaget bör undvikas. Däremot att saker som nya sajter som lanserats på Drupal och aktivitet runt communityn och liknande är välkommet.

Tror att det är viktigt att det går fram att det händer saker på sajten för att den skall bli en bra resurs för att sprida Drupal i Sverige. Detta kan vara ett sätt för det.

--
/thomas
T: @tsvenson | S: tsvenson.com

drupal.se

tsvenson's picture

Såg precis att drupal.se har fixat sina dns-problem och är uppe igen. Nån som vet vem som äger den domänen? Kanske vore en ide att se om det inte går att samordna drupal.se och drupalsverige.se på en sajt istället för två olika?!

--
/thomas
T: @tsvenson | S: tsvenson.com

Här har du historien bakom

solipsist's picture

Här har du historien bakom drupal.se:
http://groups.drupal.org/node/7949

Adam har mer information, han har talat med Carl nyligen. Tills vidare kör vi på med drupalsverige.se.

Vad kan man säga merän

tsvenson's picture

Vad kan man säga merän "jösses". Får hoppas att det löser sig nångång även om det verkar dra ut på tiden.

--
/thomas
T: @tsvenson | S: tsvenson.com

Gammalt groll

nadam's picture

Den där gamla tråden är dags att slänga och se framåt. Det hela är egentligen väldigt enkelt:

Steg 1: Man bygger en grym sajt på drupalsverige.se och underhåller den
Steg 2: Man kontaktar Carl
Steg 3: Carl pekar om drupal.se till denna sajt
Steg 4: Man fortsätter vidareutveckla sajten och underhålla den

Vi är fortfarande på steg 1 och det är tyvärr inte så många som jobbar på att få klart den.

Jag har bara träffat Carl en gång och det var över ett år sedan. Fick intrycket av att han är väldigt intelligent, trevlig och samarbetsvillig. Fler borde träffa honom personligen istället för att läsa gamla trådar från 2008. Och framför allt, fler borde jobba med att vidareutveckla drupalsverige.se.